Last news in Fakti

14 Август, 2016 10:27 1 868 0

Скъпите градове и незаконните постройки

  • град-
  • цена-
  • живот-
  • ресторант
Скъпите градове и незаконните постройки - 1
Снимка: М. Богданова ©

Причината Лондон вече да не е на първо място в класацията на най-скъпите градове за живеене и работа в света е Brexit, става ясно през седмицата от проучване на консултантската компания Savills. Другата новина от изминалите дни е, че до емблематичния Японски хотел (сегашен „Маринела”) ще бъде издигната още една 10-етажна пристройка. Първият ресторант за вегани в Париж беше открит. Особеното при него е, че вътре може да консумирате храната ... голи, а гигантът Microsoft представи най-тихата стая в света. Седмицата ще бъде запомнена и с 55-та годишнина от строителството на Берлинската стена.

Най-скъпите градове за живеене и работа

Изненадата при тазгодишната класация е, че Лондон загуби лидерската си позиция, заради Brexit и вече е на трето място. Златният и сребърен медали са за Ню Йорк и Хонконг. Автор на класацията е консултантската компания Savills. Анализаторите й са изследвали цената на живот в даден град, базирайки се на това какъв месечен наем трябва да платят жителите, както и какви разходи трябва да направят за живот и работа.

Още по темата

 

Нова 10-етажна сграда част от хотел „Маринела”

В ниското тяло на хотел „Маринела”, в което беше разположена лятната градина на комплекса и се извършват ремонтни дейности, в действителност се оказва, че е основата на 10-етажна сграда. Разрешението собственикът на хотела – Ветко Арабаджиев, е поискал преди няколко месеца.

Още по темата

 

Първият гол ресторант за вегани във Франция

В Париж ще бъде открит първият ресторант за вегани, в който мениджърския състав и сервитьорите ще бъдат голи. Същото се предлага и на посетителите, за да могат да се почувстват „напълно свободни”.

Още по темата

 

Построиха най-тихата стая в света

Най-тихото място на планетата е ... беззвуковата стая на Microsoft, която поглъща отражението на звука отвътре. „Бях вътре само 5 минути и едва не се побърках”, разказва впечатленията си журналистът на Business Insider Мат Вайнбергер.

Още по темата

 

55 години от построяването на Берлинската стена

Точно преди 55 години Европа беше разделена буквално за една нощ на две. 155-километровата Берлинска стена се превърна в символ на противопоставянето между Запада и Изтока, а в самата Германия години по-късно я нарекоха „Стената на срама”. Днес малкото останали части от стената са превърнати в туристическа забележителност. Между впрочем части от нея са разпръснати на 140 места по цял свят.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА