Last news in Fakti

28 Август, 2016 10:37 2 632 0

Сигурни имотни сделки и строителни чудеса

  • седмица-
  • сделки-
  • босфор-
  • мост-
  • тютюнев склад-
  • пловдив
Сигурни имотни сделки и строителни чудеса - 1
Третият мост над Босфора в Истанбул (Снимка: АР/БТА)

Как страните при една сделка могат да се предпазят от това да бъдат измамени. В Русия вече намериха решение на този проблем. У нас също имаше предложения за промени свързани с недвижимите имоти, а именно преструктуриране в Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Седмицата беше белязана от поредния пожар. Този път на един от символите на Пловдив – тютюневите складове, което отново постави на дневен ред начинът на стопанисване на архитектурните паметници на културата.

26 август 2016 г. ще бъде запомнен с откриването на третия мост в Истанбул. Той не само свързва Европа с Азия, но е и част от Пътя на коприната.

Стрес тестовете и жилищното кредитиране

Повечето сектори от бизнеса изчакваха резултатите от стрес тестовете на българските банки. Що се отнася до пазара на недвижими имоти, в изчаквателна позиция бяха по-скоро гражданите (потенциални продавачи и купувачи), отколкото предприемачите.

Още по темата

Предвиждат промени в Агенцията по кадастър

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) публикува за обществено обсъждане проект на Устройствен правилник на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК). Според него се закрива длъжността заместник изпълнителен директор. Също така се предвижда да няма Главна дирекция „Регионални служби“.

Още по темата

Арх. Игнатов: Отговорността се размива

Опожаряването на тютюневите складове в Пловдив постави отново на дневен ред проблемът с безстопанствеността на сградите архитектурен паметник на културата. Основният от тях е как да бъдат стимулирани собствениците им да ги поддържат. Част от собствениците ги продадоха на крупни инвеститори, но за съжаление малцина са предприемачите, които са запазват автентичния вид на сградите. Какво може да се направи? Ето какво каза арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България за читателите на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Още по темата

При грешка в сделка с имот плаща нотариусът

Интересна промяна беше приета в Русия относно търговията с недвижими имоти. Тя защитава всички, които са се обърнали към услугите на нотариус при продажба, покупка или наемане на недвижим имот. В закона е записано, че нотариусите са задължени да застраховат професионалната си дейност минимум на 5 млн. руски рубли.

Още по темата

Един от най-дългите мостове е факт (СНИМКИ)

Един от най-дългите мостове в света вече е пуснат в експлоатация. След тунелът Мармарай, който беше открит през есента на миналата година, дойде ред и на друго чудо на инженерната и строителна мисъл – третият мост над Босфора. Съоръжението ще облекчи значително трафикът между европейската и азиатската част на мегаполиса.

Още по темата


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА