Last news in Fakti

14 Юли, 2020 08:06 5 180 5

Никой не иска на концесия това българско летище

  • пловдив-
  • концесия-
  • срок

Срокът за летище „Пловдив“ е удължен

Никой не иска на концесия това българско летище - 1

За втори път се удължава срокът за приемане на документи за концесия на летище „Пловдив“. Запитванията този път са били доста, но никой не е подал документи до крайния срок, който беше 10 юли. Новият срок е 12 октомври 2020 г.

Основните параметри на концесията са 35 години при прогнозна стойност над 100 млн. EUR.
Не са малко и въпросите, които безпокоят кандидатите. Сред тях е статута на земята, сградите и оборудването към тях. Част от тях се водят на частното дружество „Летище Пловдив“ ЕАД. Последните завършени дела присъдиха част от перона, част от хангарите и оборудването на частното дружество. В момента все още има дело, което се води във ВКС, но няма окончателно решение.

Друг въпрос е как ще се осъществява евентуално дейността на летището, при наличие на частни терени и оборудване. Отговорът е, че бъдещият концесионер може да предприеме действия за договаряне за наемането и евентуалното закупуване на част от активите на частното дружество.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    32 0 Отговор
    Брей, че прости инвеститори. Как пък не го вземаха това печелившо предприятие за 100 млн. евракис с неизяснен статут, как смеят да проверяват чия е собствеността? Току виж го наели и се окаже, че пистата не влиза в концесията и трябва да се доплатят още едни скромни 200 млн. на фирмата на точния бизнесмен.
  • 2 закривай

    11 1 Отговор
    Никой ми.. Когато собственикът на S7, другарят Филев искаше летището нашите измекяри много лакуми. Сега ще го дадете на турците за без пари.
  • 3 Данъкоплатец

    16 0 Отговор
    Как така е станало частна собственост, ако е така какви са клаузите в договора за продажбата му и кои държавни служители са го продали?
  • 4 Трябва да си побъркан

    12 2 Отговор
    Че да инвестираш в бегето каквото и да било ....това си е чиста форма на самоубийство
  • 5 ако имаше море

    2 0 Отговор
    или магистрала до пампорово,