Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 16:51 2 600 4

Основен ремонт на забравено кино

  • лятно кино-
  • стамболийски-
  • ремонт

Дълги години лятното кино в Стамболийски беше в ръцете на частник

Сагата с връщането на собствеността върху лятното кино в Стамболийски започва още през 2017 година и завърши в полза на жителите на общината. Киното дълги години бе в ръцете на частна фирма, чиито собственици не само не развиваха никаква дейност тук, но не плащаха данъци и оставиха имота да пустее и да се превърне в джунгла.

При това положение Общината с право инициира правни процедури, които завършиха в полза връщане на собствеността на първият собственик, а именно Община Стамболийски и нейните жители, уточнява Trafficnews. Веднага след това кметът Георги Мараджиев обяви, че мястото отново ще бъде лятно кино.

„И това обещание ще бъде изпълнено, защото киното беше включено в големия проект за ремонт на общинския център заедно с читалището и площада пред него, а преди броени дни тук започнаха строително-ремонтните дейности.

След това тук ще може да се прожектират отново филми, а също да се провеждат концерти, театрални спектакли и други дейности, свързани с културата и изкуството. Скоро ще се радваме на още една нова придобивка - кино на открито в Стамболийски, такова, каквото го помним от преди да бъде оставено да се руши повече от 20 години“, каза кметът на общината Георги Мараджиев.

Основен ремонт на забравено кино


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    2 0 Отговор
    Мхм... напляскайте още малко рендери и някой ще ви повярва.
  • 2 asd

    2 1 Отговор
    Трябва и за здравеопазването с подобни рендерчета, че сега болниците ви мязат на кло.аки.
    Едни стаички за по 2-ма човека...някакви 3Д човечета весели и доволни...малко 3Д дофтуря... Матриалът да е спокоен.
  • 3 зевзек

    0 2 Отговор
    много си грозен бе господин кмете, не плашиш ли децата на тези твои селяни, от общината ти
  • 4 Мараджиев

    1 0 Отговор
    Е най-добрия и компетентен кмет на Стамболийски,преобрази града БРАВО КМЕТЕ.