Last news in Fakti

8 Октомври, 2014 12:00 1 456 0

Петима обвиняеми след ексцесиите в Ихтиман и Петрич

  • петима-
  • обвиняеми-
  • ексцесиите-
  • ихтиман-
  • петрич

13 досъдебни производства са образувани след специализираната акция по разпореждане на главния прокурор и вътрешния министър

Петима обвиняеми след ексцесиите в Ихтиман и Петрич - 1
Снимка: Е-79

На 8 октомври 2014 г., след проведена по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов специализирана акция в градовете Ихтиман и Петрич, са образувани 13 досъдебни производства. Пет лица са привлечени като обвиняеми. С участието на полицейски сили е предотвратена ескалация на напрежението между враждуващи ромски фамилии в кварталите на Ихтиман и Петрич. Действията на полицията са наблюдавани от окръжните прокурори на София и Благоевград.

В Ихтиман на 7.10.2014 г. в качеството на обвиняеми са привлечени Васил Миланов и Васил Атанасов за това, че на 6.10.2014 г. умишлено са умъртили Велко Иванов (престъпление по чл. 115 от НК).

Сашко Асенов и Васил Желязков от Ихтиман са привлечени като обвиняеми за това, че на 6.10.2014 г. са направили опит умишлено да умъртвят Любомир Иванов (престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 от НК).

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление.

Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура са образувани 4 броя досъдебни производства, както следва:

1 – за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение – престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

2 – за подправяне или заличаване на идентификационен номер на лек автомобил марка „БМВ”, модел „Х5” – престъпление по чл.345а, ал.1 от НК.

3 – за съставяне или преправяне на неистински официални документи – престъпление по чл.308, ал.1 от НК.

4 – за съхранение без редовно позволително дървен материал – престъпление по чл.235 от НК.

Досъдебните производства се наблюдават от Районна прокуратура – Ихтиман.

В гр. Петрич са образувани 8 досъдебни производства. В качеството на обвиняем е привлечен Сергей Методиев за това, че в условията на опасен рецидив е извършил хулигански действия (престъпление по чл. 325, ал. 4 от НК). Същият има влезли в сила 9 осъдителни присъди. С прокурорско постановление е задържан за 72 часа.

На 7. 10.2014 г. в ромския квартал в гр. Петрич са намерени незаконно държани огнестрелни оръжия. Нито едно лице от този квартал няма надлежно издадено разрешение от МВР за съхранение или ползване на огнестрелни оръжия. Образувани са 3 досъдебни производства:

    – за повреждане на чужда собственост (чл. 216, ал. 1 от НК)
    – за действия  по хулигански подбуди (чл. 325, ал. 1 от НК)
    – за причиняване на средна телесна повреда на длъжностно лице (чл. 131, ал.1, т. 2 от НК), за хулигански действия срещу длъжностно лице (чл. 325, ал.1 от НК) и за незаконно държане на огнестрелни оръжия и стрелба с пушка. (чл. 339, ал.1).

Досъдебните производства се наблюдават от Районна прокуратура – Петрич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА