Last news in Fakti

16 Октомври, 2014 19:11 2 638 3

13 години затвор за неистински документи

  • 13 години-
  • затвор-
  • неистински документи

Присъдата може да бъде обжалвана

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Румен Попов на тринадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. На подсъдимия е наложена забрана за напускане на страната.

Той беше признат за виновен в това, че през периода 27.02.2009 г. – 27.04.2010 г. в гр. Садово пред Общинска администрация, отдел „Финансови и стопански дейности и материално осигуряване” при условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински документи – фактури, които са с технически пренесен подпис на Торстен Ерфурт– управител на „Пройс & Партнер ГМБХ” Германия, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – общо в размер на 1 045 000 лв., с намерение да ги присвои, като документната измама е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Румен Попов бил пълномощник на немското дружество „ Пройс & Партнер ГМБХ” Германия.  Въпросното дружество участва и печели обществена поръчка, обявена от Община Садово по европейски проект. Поръчката е за проектиране и изграждане на инфраструктура за отпадни води, както и конструиране на вътрешна мрежа за питейна вода за населените места Садово, Болярци,Чешнигирово и Катуница.

Попов е имал пълномощно да закупи тръжната документация и да подпише договора. След подписването разкрива банкова сметка, в която са приведени парите на 3 транша  и от които той превежда на немското дружество само сумата от 75 000 евро.

Немското дружество не изготвя проекта, тъй като не получава парите затова. Сроковете на договора изтичат, финансирането се преустановява и Община Садово дължи връщането на парите. Те започват да ги търсят от немското дружество, съответно и по съдебен ред, което от своя страна твърди, че не са получили парите и те са присвоени от подсъдимия.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 edin

    0 0 Отговор
    типично по български
  • 2 Valentin Waltschew

    0 0 Отговор
    трябваше да са 113г.
  • 3 gOSHo

    0 0 Отговор
    За убийство 3 години ... :)