5 Ноември, 2014 13:32 3 054 1

Масов бой в бежанския лагер в Харманли - Ноември 2014

  • масов-
  • бой-
  • бежанския-
  • лагер-
  • харманли

При сбиването са пострадали 1 сириец и 3-ма афганистанци, като единият от чужденците е откаран в болница с опасност за живота

Масов бой в бежанския лагер в Харманли - Ноември 2014 - 1
Снимки: БТА

Масов бой между афганистанци и сирийци е станал снощи в Районния приемателен център в Харманли, съобщиха от ОДМВР-Хасково.

Сигналът е получен тази нощ в 12.35 часа.

На място веднага били насочени служители на РУ-Харманли и на група „Специализирани полицейски сили” от ОДМВР-Хасково.

При сбиването са пострадали 1 сириец и 3-ма афганистанци, като единият от чужденците е откаран в болница с опасност за живота. От разразилата се разпра е разрушено голяма част от имуществото на общежитието. Счупени са 27 прозорци, изкъртени са метални тръби за легла и са разбити 10 врати.

Полицаите успели да потушат спречкването, причината за което остава неизвестна, и да не допуснат ескалация на напрежението.

29-годишен афганистанец Билал е в ортопедия и е прободен в дясната ръка, съобщиха от Haskovo.info. Дрехите на мъжа още са напоени с кръв. Лекарите съобщиха, че пострадалият ще се възстанови.

Другият афганистанец Мохамад е постъпил в хирургия с опасност за живота с прорязване на диафрагмата. Вече е опериран, а живота му е вън от опасност. Боят е станал в едно от общежитията.

От Агенцията за бежанците съобщиха, че скандалът е започнал в харманлийски ресторант и се е пренесъл в лагера.

Образувано е досъдебно производство, осигурени са допълнителни полицейски сили на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българ

    2 0 Отговор
    И са кой ще им плати поразиите?
    Някой трудов лагер добре ще им дойде!