Last news in Fakti

2 Септември, 2015 19:52 3 771 0

Разбиха две оранжерии за канабис

  • разбиха-
  • оранжерии-
  • канабис
Разбиха две оранжерии за канабис - 1
Снимки: МВР

Голямо количество канабисови растения са иззети при акция на служители от сектор „Криминална полиция” на ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от МВР.

Акцията е проведена вчера на територията на пазарджишкото с.Синитово. Екипи от криминалисти, разследващ полицай и експерти извършили претърсване в къща и двор, собственост на непознатия досега на полицията 29-годишен мъж от Пазарджик, и открили оранжерия за отглеждане на канабис. В нея и в една от стаите на къщата имало24 засадени растения, достигнали височина до  2.5 метра. Общото количество на намерената марихуана е над 18 килограма.

В помещения на къщата са намерени близо 16 килограма суха листна маса, пакетирани в полиетиленови чували или други разфасовки, 20 малки контейнера със семена на канабис и три пресовки хашиш с тегло около 8.5 грама. Установено е, че имотът е наследствен, а мъжът имал адресна регистрация само в областния град. Също така, в помещение от частния имот бяха открити и голямо количество банкноти в купюри от по 20, 50 и 100 лева.

Цялото количество дрога, оборудване и веществени доказателства за престъпната дейност на мъжа са иззети. Материалите и резултатите от полицейската акция са докладвани на Окръжната прокуратура в Пазарджик, образувано е дознание. Работата по документиране и разследване на случая продължават.

  

Лаборатория за отглеждане на канабис разкриха и криминалисти от РУ Монтана. Действията са предприети след сигнал за 29-годишен жител на областния град, който е обособил малък цех за отглеждане на канабис в едно от помещенията на дома си в ж.к. „Младост”. В РУ- Монтана е формирана оперативна група, която претърсила апартамента и открили обособената за целта стая с югозападно изложение. Там имало 6 еднометрови растения от рода на конопа, с общо тегло 261 гр листна маса.

От различни помещения на апартамента са иззети около 2,9 кг зелена суха тревна маса канабис. При допълнително претърсване в избеното помещение, прилежащо към апартамента на мъжа , е намерена укрита 215 гр суха маса канабис.

По случая е образувано досъдебно производство. Във връзка с провеждане на разследването по досъдебно производство срещу мъжа са проведени допълнителни оперативни действия и в друг негов имот в с. Смирненски. Оттам са иззети още 31 гр сух канабис и антична монета.

По случая продължава работата РУ-Монтана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА