Last news in Fakti

18 Септември, 2015 13:56 1 534 0

СГП внесе обвинителен акт за умишлено убийство на двама мъже

  • сгп-
  • обвинителен акт-
  • умишлено-
  • убийство-
  • двама мъже

Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт срещу Любомир Димитров от София, за извършването на убийство на двама мъже  в района на столицата.

Любомир Димитров на 08.01.2009 г. вечерта в местността „Елата” между селата Плана и Железница, Софийско, умишлено е умъртвил Юлиян Лефтеров, като го прострелял два пъти в областта на главата - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Димитров заедно с още двама мъже, както и с участието на Лефтеров, решили да организират „мнимо” отвличане на самия Лефтеров. Подготвили и инсценирали „отвличането”, като целта им била да вземат откуп от близки на Лефтеров.

Той обаче пропуснал да каже на „похитителите” си, че пред дома му има видеокамери. Затова и възникнал скандал между него и обвиняемия Димитров. Тогава  Димитров ударил Лефтеров няколко пъти по главата и тялото и не му позволил да си тръгне.  Димитров разбрал, че „мнимото” отвличане не върви по плана му, закарал Лефтеров в посочената по-горе местност „Елата” край София и го убил. 

Обвиняемият Димитров няколко месеца по-късно – на 12.04.2009 г. на черен път в местността „Косанин дол”, землището на с. Бистрица, умишлено умъртвил и Иван Пайнавелов, който е прострелян с огнестрелно оръжие.

Мотив за второто убийство е съществуваща финансова претенция на обвиняемия Димитров към пострадалия Пайнавелов. По време на разпрата между двамата, която касаела лизинг на луксозен автомобил, Димитров се ядосал, че Пайнавелов не иска да му се изплати, и го прострелял в главата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА