Last news in Fakti

25 Септември, 2015 20:27 1 981 0

Обвиниха млад мъж за убийството на свой съгражданин

  • обвиниха-
  • млад мъж-
  • габрово-
  • убийство-
  • съгражданин

Той е 24-годишен габровец, който е неосъждан

Прокуратурата в Габрово повдигна обвинение за убийството на 30-годишния Цветомир Петков, извършено на 20 септември в село Чукилите, съобщиха от gabrovonews.bg. По случая вече има привлечен обвиняем. Това е 24-годишен габровец, който е неосъждан.

Новината беше съобщена пред местни журналисти от говорителя на габровската прокуратура Людмила Рачева, в присъствието на Димитър Димитров – началник на отдел “Разследване” в ОД на МВР – Габрово и наблюдаващия делото прокурор Жени Шикова.

По думите на наблюдаващия прокурор привлеченият за обвиняем 24-годишен габровец е дал кратки обяснения и не признава вината си за извършеното. Установен е механизмът на криминалното деяние. Всички относими веществени доказателства са намерени и приобщени.

„Благодарение на добре свършената работа успяхме много бързо да изясним всички съпричастни на мястото лица, за да съберем достатъчно доказателства, които да обосноват виновното поведение на конкретното лице“, заяви  прокурор Шикова.

На привлечения за обвиняем веднага му е била взета мярка „задържане до 72 часа“, а в Окръжен съд – Габрово ще бъде внесено предложение за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, стана ясно още от изявлението на прокуратурата.

„Преценено е, че такава мярка е адекватна. Мотивите са изяснени. Обвинението е за умишлено убийство. Предвижда се от 10 до 20 години лишаване от свобода“, коментира пред медиите Людмила Рачева.

Пострадалият и извършителят не са се познавали преди датата 20 септември 2015 г. Първоначално е възникнало словесно спречкване между двамата, по повод отправени обиди от страна на пострадалия към извършителя. Според данните на съдебния лекар смъртта е на Цветомир Петков е настъпила около 14 часа. Нанесен е побой. Аутопсията е направена. Установена е и непосредствената причина за смъртта – кръвоизлив под твърдите мозъчни обвивки.

От изявлението пред медиите от прокуратурата оправдаха всякакви слухове, носещи се в града, че привлеченият като обвиняем е бил задържан на границата, при опит да напусне страната. „Категорично нямаме такива данни, изобщо отговарящи на истината. От момента на деянието до снощи лицето е било само в града. Явява се призоваванията. Следствените действия спрямо него не са налагали някакви издирвателни мероприятия“, каза Димитър Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА