Last news in Fakti

5 Октомври, 2015 10:53 988 0

8 месеца затвор за опит за подкуп на полицаи

  • месеца-
  • затвор-
  • опит-
  • подкуп-
  • полицаи

Това е поредна присъда за 30-годишният Илия Маринов, който вече е осъждан за кражби

Варненският окръжен съд (ВОС) призна за виновен Илия Маринов, жител на град Игнатиево, за даване на подкуп от 10 лева на двама полицейски служители от РУП-Аксаково, съобщиха от съда.

Присъдата е 1 година лишаване от свобода, намалена с 1/3 заради правилата на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна всички факти в обвинителния акт, но отрече да е давал подкуп на длъжностно лице, тъй като искал да почерпи за раждане на дете. Съдът определи и глоба в размер на 1000 лева.

По време на своето дежурство на 7 срещу 8 август, миналата година, полицаите Свилен Илиев и Илиян Златев били изпратени на адрес в Игнатиево по сигнал за нарушаване на нощната тишина. При приближаване на адреса полицейските служители видели да потегля лек автомобил „Audi" и тръгнали след колата, за да извършат проверка. Когато спрели водача, двамата полицейски служители усетили мирис на алкохол и решили да направят проверка с дрегер. Маринов хвърлил през отворения ляв преден прозорец в купето на полицейския автомобил две банкноти по 5 лева, „за да се почерпят". Проверката с дрегер установила 1,08 промила алкохол в кръвта на подсъдимия. По-късно Маринов отказал да даде кръвна проба в МБАЛ „Света Анна".

Това е поредна присъда за 30-годишният Илия Маринов, който вече е осъждан за кражби. Той ще лежи в затвора 8 месеца при първоначално строг режим, постанови ВОС. Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА