Last news in Fakti

17 Ноември, 2015 13:15 860 0

Разследват шофьор превозвал афганистанци

  • разследват-
  • шофьор-
  • превозвал-
  • афганистанци

Започнато е бързо производство срещу него за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е започнато бързо производство срещу 44-годишния Георги В. от гр.София, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона, съобщиха от прокуратурата.

На 16 ноември 2015 г. на автомагистрала "Тракия", в района на гр. Стара Загора, в посока запад към гр.София,  се движел лек автомобил марка „Opel Astra“ с търговищка регистрация, управляван от Георги В. При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила не предприел спиране и продължил да се движи, но след няколко километра бил задържан от патрулиращите полицаи. При последвал оглед е установено, че в автомобила пътуват четирима мъже от Афганистан. Те влезли  в България без документи за самоличност. Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ РУ на МВР-Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на лекия автомобил и лични обиски на задържаните лице. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои  Георги В. от гр.София да бъде привлечен като обвиняем и да бъде задържан в ареста за срок от 72 часа.  Обвинението ще бъде за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомагал чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство и е извършено по отношение на повече от едно лице.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА