Last news in Fakti

18 Ноември, 2015 13:44 1 295 0

Осъдиха кмет за измама

  • осъдиха-
  • кмет-
  • измама

Наложена му е глоба в размер на 1000 лв.

След внесен обвинител акт на Районна прокуратура-Тетевен районният съд в Тетевен постанови присъда, с която призна за виновен кмет на с.Добревци, Ловешка област, за извършено документно престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Йордан Й. е признат за виновен за това, че на 7 февруари 2015 г. в с. Добревци, в качеството си на длъжностно лице – кмет на селото, в кръга на службата си, съставил официален документ –превозен билет, в който удостоверил неверни обстоятелства (че натоварената дървесина е добита и маркирана) и с цел да бъде използван този документ като доказателство за тези обстоятелства, като случаят е маловажен.

На основание чл.78а от НК му е наложена административно наказание глоба в размер на 1000 лв. Съдебният акт не е влязъл в сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА