Last news in Fakti

20 Март, 2016 19:38 1 759 1

Рецидивист изнудва жена за пари

  • затворник-
  • изнудване-
  • полиция

Действията са проведени под ръководството на Софийска окръжна прокуратура

Рецидивист изнудва жена за пари - 1
Снимка: Факти.бг

В началото на февруари жена сигнализирала в полицията, че от няколко месеца е обект на изнудване от страна на мъж, с когото контактува по телефона и чрез социална мрежа.

Пред полицейските служители потърпевшата разказала, че първоначално мъжът се е представил за полицай на границата, търсещ компания, съобщават от пресцентъра на МВР.

Скоро след това „граничарят“ заявил, че се намира в затвора заради извършено от него престъпление по служба и помолил новата си приятелка за парична помощ. След още няколко месеца, през които потърпевшата редовно му изпращала парични суми, мъжът признал, че лежи в затвора за грабеж, но добавил, че скоро предстои бъде освободен и тогава ще й се издължи. При опит от нейна страна да преустанови комуникацията, затворникът станал агресивен и изпратил няколко души, за да я уговорят за подновяване на отношенията си - паричните записи продължили.

На повторния й опит за прекрати контактите между двамата, осъденият отвърнал със заплахи за убийство, отвличане на децата й, запалване на имуществото й и саморазправа. Едва тогава в полицията е подаден сигнал и по случая е образувано досъдебно производство. Разследването е поето от криминалисти и разследващи полицаи от ОДМВР- София, под непосредствения надзор на Софийска окръжна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 213А от НК. Установена е самоличността на извършителя - многократно осъждан, изтърпяващ в момента ефективна присъда за грабеж в български затвор.

В хода на процесуално- следствените действия, проведени и със съдействието на служители от затвора, са установени всички парични записи, получавани от него; иззети са мобилен телефон и SIM карти. Предстои привличането на извършителя в качеството на обвиняем.

Работата по изясняване съпричастността му и към други аналогични престъпления продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 докога

    1 0 Отговор
    Поредния циганин - телефонен измамник.