Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 12:23 1 080 0

Мъж се напи и запали къщата на приятелката си, изгонила го

  • пожар-
  • къща-
  • запали

Районна прокуратура-Чирпан внесе в съда обвинителен акт срещу Минко Й., на 31 г., за това, че запалил имущество със значителна стойност, съобщиха от Прокуратурата.

От 2004 г. до месец август 2016 г. обвиняемият Минко Й. живеел на семейни начала със свидетелката Д.Й. в дома на родителите й в с. Зетьово, обл. Стара Загора.

През годините на съжителството често отношенията им били влошени.

На 14 август 2016 г. обвиняемият и свидетелката се скарали. Жената го помолила да напусне дома. Обвиняемия пренощувал в кравефермата, където работел.

На 15 август 2016 г. Минко се срещнал със свой приятел, двамата пили бира. Обвиняемият бил ядосан, че е изгонен от къщата и решил да я запали. Той отишъл до дома, качил се на покрива на новостроящата се лятна кухня и сложил върху платната суха трева, която запалил. След това слязъл от покрива и легнал да спи под близкия орех. Когато се събудил, видял горящата къща, изплашил се и избягал.

На място пристигнали екипи на пожарната, които угасили огъня. По време на пожара в дома не е имало хора.

По делото са били извършени няколко експертизи, разпитани свидетели и др. Минко Й. се е признал за виновен. До момента той е осъждан два пъти.

Предстои Районен съд-Чирпан да насрочи заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА