Last news in Fakti

20 Март, 2017 14:24 709 0

Варненски съдия на съд за натиск върху прокурор

  • светлозар георгие-
  • съдия-
  • прокурор

Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП предаде на съд съдия от Окръжен съд - Варна за престъпление против правосъдието.

Светлозар Георгиев е обвинен в това, че на 02.12.2016 г., в сградата на Съдебната палата в гр. Варна е склонявал прокурор от Районна прокуратура - Варна, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването. Той подбуждал прокурора да вземе решение, противно на вътрешното му убеждение и доказателствата по делото и да прекрати разследване срещу извършител на престъпление по чл. 338, ал.1 от НК. Мотивирал го е да приеме, че деянието е малозначително по смисъла на чл.9, ал.2 от НК, т.е. не е престъпление.

Прокурорът от РП - Варна не се е поддал на въздействието на съдията и е внесъл обвинителен акт срещу извършителя в Районен съд – Варна.

Предстои СГС да насрочи разглеждане на делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА