23 Март, 2017 11:30 3 978 2

Наркодилър бяга на полицаи с кола, блъсна се в патрулка

  • наркодилър-
  • гонка-
  • катастрофа

Полицаи от Бургас заловиха наркодилър след гонка, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

В 10.30 ч. на 22.03.т.г. в района на ж.к. "Славейков" униформените опитали да спрат лек автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация. Водачът му не изпълнил полицейските разпореждания и с видимо по-висока скорост се отправил към кв. "Долно Езерово".

На ул. "Родопа" "Фолксвагена" спрял, блъскайки се в спрян полицейски автомобил. Водачът на катастрофиралата кола е задържан, въпреки оказаната яростна съпротива.

Криминално проявеният и осъждан Х.Л., 36 годишен от с. Драчево, общ. Средец е стар познайник на полицията. Има регистрации за притежаване и разпространение на наркотични вещества, кражби на вещи и части от МПС, домови кражби и др.

Шофирал е с отнета шофьорска книжка / неправоспособен водач/, с влязло в сила наказателно постановление в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние/. В Районно управление - Средец е налице досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоспособност, по което днес ще му бъде повдигнато обвинение.

В компанията на 36 годишния мъж се придвижвала и криминално проявената Ю.И., 28 годишна от Бургас. При извършеното претърсване в купето на автомобила е открито и иззето пликче с бяло - розово кристалообразно вещество / метамфетамин/.

Х.Л. и Ю.И. са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. Водачът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, за което са му съставени съответните актове по Закона за движение по пътищата. Подобни актове са съставени и за констатираната липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност” и технически преглед на „Фолксваген”-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    3 0 Отговор
    Изпържете това говедо с 380V трифазен, докато му се спукат очните ябълки
  • 2 грозната истина

    0 0 Отговор
    Поредния епизод от сагата "задържан за 24 часа"