Last news in Fakti

7 Април, 2017 08:11 5 990 6

Престъпници тънат в 5-звезден лукс в Централния софийски затвор

  • затвор-
  • луксозни килии

Едри бандити пируват във ВИП килии в Централния софийски затвор. Вместо да си излежават кротко присъдите в скромни стаи с решетки, престъпниците се ширят в суперлуксозни помещения, които могат да се конкурират с тези в 5-звездните хотели, пише в. "Телеграф".

Това разкриват снимки, изпратени на редакционната поща на Блиц. Министерството на правосъдието беше попитано за въпросните килии, но не даде коментар. Суперлуксозните килии са три на брой и са на 12-а група в софийския затвор, обясниха източници. От снимките става ясно, че са с ламиниран паркет, решен в по-тъмно и по-светлокафяво, подреден на мозайка.

Забелязва се, че в спалното помещение стените са боядисани в прасковено, за да се чувстват ВИП пандизчиите уютно, все едно са у дома, и струи мека топлина. Друг скандален фотос разкрива, че на тавана са монтирани 4 полилея под формата на фенери, каквито в момента са суперхит на пазара за интериорен дизайн.

Двуетажното легло е с перденца, които да закриват набутаните отдолу багажи на пандизчиите. Правят впечатление и налепените декорации по стените, които създават плавен преход между килията и банята. Тя също не е подмината. Казанчето е стандартно бяло, а подът тъмнокафяв, за да си подхожда с ламината.

Снимките разкриват още и чисто нови дограми. За да не зъзнат като кучета, ВИП пандизчиите ползват печки духалки.

По неофициална информация една от килиите била ремонтирана от осъдения за наркоразпространение Стефан Гевгелийски.

"За ремонта е броил около 30 бона. Най-интересното е, че точно като приключи всичко, го преместиха в затвора в Бобов дол, тъй като започна проверка как и кой е позволил скандалния ремонт", коментираха от Централния софийски затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еврокомисията

    25 6 Отговор
    Така трябва да бъдат всички килии!
  • 2 Магистрат

    30 4 Отговор
    Лошо няма,но ако не плащаме ние този ток за духалките,а иначе като си я ремонтират с техни средства,не виждам пробем.В България се мисли,че като си в затвор,трябва да си в кочина.
  • 3 азсъм

    17 3 Отговор
    Пълни глупости.. 5 звезден лукс хаха, абе това е затвор бе! Полилеи и ламинат и духалки да не го правят СПА комплекс? Пълни простотии пишете, и златни да са стаите, няма ли свобода.. пак си е затвор!

    Коментиран от #4

  • 4 шшшт

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "азсъм":

    Затвор е но едно е да лежиш в студената и мрачна килия под одеялото и другое да се изтегнеш на топличко с дистанционното в ръка.
  • 5 Константин-Ром

    6 6 Отговор
    Скъпи журналисти,стига сте писали глупости.Сравнете затворите в други европеиски страни и тогава погледнете българските затвори.Да в затвора са само престъпници,но преди всичко са и хора,трябва да не им липсва елементарни пособия за по добър живот вътре.
  • 6 lava

    2 0 Отговор
    Трудно е да се даде еднозначно мнение по този повод - от една страна съм съгласен с Магистрата, но от друга, ако този лукс е купен с парите от извършените престъпления си е направо подигравка. Представете си престъпник осъден за грабеж да си прави лукс в килията с парите от грабежа - някак си не е редно, нали? Може би трябва просто да има някакъв минимален стандарт, който да прави килиите да изглеждат не като клетки в зоологическа градина. Сега се сещам за "Мълчанието на агнетата" и килията на Ханибал Лектър - легло, мивка, тоалетна чиния и някаква масичка; при добро поведение може и телевизорче, но само определени програми. Без копринени чаршафи, печки и т.н. Защото ако един престъпник с пари изкарани по незаконен начин има в килията си по-добри условия на живот от човек, който се труди, изхранва семейство и т.н, това не е справедливо. Разбира се, трябва да се отчете и това, че хора лежат по всякакви причини.