Last news in Fakti

23 Май, 2017 14:13 2 475 8

"Домашен арест" за дилър, държал хероин за над 1 млн. лева

  • арест-
  • дилър-
  • хероин
"Домашен арест" за дилър, държал хероин за над 1 млн. лева - 1

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе незабавно протест срещу взетата от състав на Варненския окръжен съд мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо 35-годишния Радко М., обвиняем за държане без надлежно разрешение с цел разпространение на 46,305 кг хероин.

Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема изводите на съда, който с определението си счита, че не може да се направи обосновано предположение за съпричастността на Радко М. към намерените в багажник на лек автомобил значителни количества хероин, както и че не съществува опасност обвиняемият може да се укрие.

В съдебната зала прокурорът от Окръжната прокуратура във Варна заяви, че от намерените и иззети 46,305 кг хероин могат да се приготвят 46 000 дози, всяка с цена 30 лева. Според държавното обвинение стойността на хероина на уличния пазар на наркотици надхвърля сумата от 1 милион лева. Поради тежестта на престъплението и особено големите размери на откритите наркотици предстои деянието да бъде преквалифицирано по член 354а, ал. 2, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

На 20 май 2017 г. в багажник на автомобил, паркиран на крайезерния път край Варна, бяха открити 46,305 кг хероин. Високорисковото наркотично вещество било разпределено в 94 пакета, всеки по около 500 грама. Веднага след намирането на хероина Окръжната прокуратура във Варна предприе незабавно за разследването на престъплението и доказване на авторството на престъплението в тясно сътрудничество със служителите на ОД на МВР във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Случаен

    11 0 Отговор
    Колко ли пари е дал този на съдийте за да го пуснат.Има ли СЪД В БЪЛГАРИЯ-Аз казвам НЯМА.Ама дано децата на съдийте който пуснаха този който убива хора с този херойн,да умрат.Да видят как боли когато загубиш син или дъщеря заради тези наркотици.Представятели си наркотици за над 1000 000лв.и човека е вънка Що за държава сме.
  • 2 следовател

    7 0 Отговор
    Къде е ДАНС , Къде е звеното по АНТИКОРУПЦИЯ при СГП.
  • 3 надайте се

    7 0 Отговор
    Че това новина ли е !? Новина щеше да е ако прочетете "съд осъди трафикант и разпространител на наркотици на ХХ години строг затвор !
    Ама няма да прочетете това е държавата на Боко и Дебелите !
  • 4 не Е ЧЕСНО

    5 0 Отговор
    ЗАЩО ДОМАШЕН ПО ДОБРЕ НА САНАТОРИУМ
  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    УНИКАЛНА ДЪРЖАВА!!!!
  • 6 Тодор

    2 0 Отговор
    Първо искам да кажа, че за мен индивиди които се занимават с дрога трябва да се съдят за предумишлено убийство, защото са наясно какво предизвиква и какъв е края за потребителите на наркотици. НО в тази статия изобщо не става ясно защо този Радко е привлечен за обвиняем? Дали колата е негова? Дали са намерили отпечатъци или има негово ДНК? А може да има и свидетели - ама никъде не става ясно. Та ако по същия начин като журналиста писал статията, прокурора е внесъл искането за задържане под стража в съда, каква реакция очакват от съда??? То е ясно, че с пари в България всичко се купува ама поне давайте ясно фактите когато търсите сензация.

    Коментиран от #8

  • 7 Дявола дебне корумпета

    1 0 Отговор
    С мръсните пари си купуват Бързо еднопосочен билет за АДА....

    Подкупите са изкушението на Дявола -и после Бързо в ГРОБА.
  • 8 004130

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тодор":

    А тези които си купуват не знаят ли?
    Това е един вид естествен подбор- тъпите които се тровят мрат, а тези които знаят какво причинява и не се друсат си живеят.