Last news in Fakti

9 Август, 2017 17:26 15 237 15

Конфискуваха колите на българи, вкарали бензин и алкохол в Гърция

  • конфискувани автомобили-
  • българи-
  • гърция
Конфискуваха колите на българи, вкарали бензин и алкохол в Гърция - 1

Само за няколко часа гръцките власти арестуваха трима български граждани на Промахон за нелегален внос на акцизни стоки, съобщава БНР.

В личните автомобили на задържаните са намерени туби с бензин и по 20 литра алкохол. Наложена им е глоба, като са конфискувани и автомобилите.

Беше арестуван и грък, който пренася нелегално цигари.

От полицията съобщават, че проверките на границите се извършват денонощно и опитите да се внесе акцизна стока през нощта са безсмислени.

В същото време стачка анулира търга за втора каса за пътна такса по пътя Промахон - Солун.

Работещите в магистралната компания "Егнатия одос" с протестите си принудиха правителството да оттегли търга за каси при Стримонико - в близост до Серес, което щеше да оскъпи двойно преминаването.

Няма да се строят и още тол каси при Кавала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    31 7 Отговор
    Като ви се казва не значи не и не ама ганьо не разбира от дума
  • 2 бай хой

    61 36 Отговор
    Хайде продължавайте да ходите там и да им пълните търбусите на мързеливите дебели гърчоля! Бай Ганя се кефи, че го били обслужвали добре, но не знае какво приказват зад гърба му и как само ни мразят. Бил съм дълги години в Гърция и за тях сме измет и ни смятат за такива. До някъде са прави обаче. ако не бяхме такива, трябваше да направим същото, като тях. За най-малкото нещо конфискация и затвор. на нашите дупедавци обаче не им стиска. Нека никой не си мисли, че подкрепям контрабандата или пренасянето на нерегламентирани стоки. Да обаче гърчолята го правят тенденциозно. Само и специално за нас. не стига че им пълним хазната, но и ни цакат по друг начин. пълен бойкот! Защо да попитам не санкционират гърците, които идват у нас и пълнят багажниците с евтина стока? Защо? Знаете ли, че идват у нас и си купуват евтино гръцко узо и си го карат там? Даа по-евтино е у нас да си го купят. Купуват с кашоните и си минават без проблеми границата. Имам познати, които го правят. Гърци са...

    Коментиран от #3, #4, #10, #11

  • 3 Пазарен Либерализатор

    29 10 Отговор

    До коментар #2 от "бай хой":

    Е с туба алкохол е нагло, никога не са ме ровили с колата като ходя на почивка, а си носим цигари и пиячка доволно, но за собствена консумация. И на влизане и на излизане минавам почти транзит, ходя няколко пъти в годината. Там най-менташкото узо е 8€ за 700мл., и е отврат, а по селските им бакалии няма хубава пиячка и тютюн. Пробвах се да пафкам някакви гръцки цигари - ужас, 4,5€ пакет и смрад невероятна.
    Морето и плажовете са им чисти и спокойни, та си заслужава, там почиваш истински.
  • 4 777

    69 11 Отговор

    До коментар #2 от "бай хой":

    Предпочитам да пълня търбуха на мързеливите гърчоля, отколкото на селяндурите и мутрофоните по брега на Гьолището. Какво са виновни, че там си имат закони и те се спазват?! Ако поне малко можем да научим от тях, ще е много добре...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Юрист

    33 9 Отговор
    На практика, гърчолята правят всичко това, за да прее.ат чужденците.
    Защо на гръцки автомобили не свалят регистрационните табели за най-малкото провинение?
    Защо гърците карат дъртите пикапи с монтиран теглич, без да теглят ремарке, без изобщо да се притесняват, а за бай Ганьо - стабилна глоба.
    За бай Ганьо измислиха и простотията с големият талон. Специално.
    Караш в Гърция, и си мислиш, къде попаднах, какъв е този хаос?
    Мислех си, че в България пътната обстановка е зле!
    Ми много просто, те не искат да въведат ред и дисциплина, а да изклатят чужденците.
    Лошото е, че ние и за това нямаме воля.
    Нямаме работещ механизъм да глобим нито един чужденец за пътно нарушение!
  • 7 ЖЦН

    24 8 Отговор
    Така се прави,браво на гърците,селските тариакатлъци се наказват и явно доста строго.А че гърците ни мразят то е ясно,но не ходим да се обичаме,а на чистото тюркоазено море.
  • 8 Бггб

    9 13 Отговор
    Полицаите са много точни там, щото са много прости :-d
  • 9 Иван Господинов

    22 4 Отговор
    Простия и нагъл човек почва да разбира само, като го намачкаш здраво.
  • 10 Бай Благой

    21 7 Отговор

    До коментар #2 от "бай хой":

    Ако искаш хОди да пълниш вратовете на нашите мутрафони тогава дето ти искат 20лв за празен стол в Созополис...и по 30лв/ден за чадър и шезлонг. Пък кат не искаш да плащаш ходИ на плаж на майна си райна и стой гладен.
    До сега над 15 пъти съм ходил в Гърция на почивка и минавам само с проверка на лична карта и нищо друго....само ни гледат колко души сме - така на влизане така на излизане.
    Тази статия е показна за тия тарикати дето искат да правят търговия на черно - 20литра бензин и алкохол....
  • 11 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай хой":

    Ходи си в Созопол да плащаш за празен стол в кръчмата и не се обаждай. И ти си б....к за арендаторите по черноморието, щото не си чужденец. Има и още много ама не ми се занимава.
  • 12 Oяве

    0 0 Отговор
    Статията за суджука не е достъпна защо,цензура ли има

    Коментиран от #13

  • 13 123.300д

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Oяве":

    Изядоха го,за това е недостъпна...не че има цензура в България...
  • 14 Piter Pan

    1 2 Отговор
    Mn dobre si varshat rabotata garcite!!!Ne stiga che sme na chijda strana ami i vnasqme nelegalno benzin i 20 litra rakia!!!I az si nosq ot bashtai no aide po 3-4 litra max ..... Za benzina kvo da komentiram??nqma si smisal..... Ami da shte ni gi konfiskuvat,zashto da plashtame danaci v bg a da si go karame tuk celogodishno( govorq za vsichki koito jiveqt i rabotqt v gr).Pravwt dilosi imat afm tuk pak sa s bg koli!!!Zashto moje li da mi obesni nqkoi?

    Коментиран от #15

  • 15 Пръцко

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Piter Pan":

    Ква чужда страна? Нали уж сме в евросъюза - безлимитно и безмитно преминаване на стоки и услуги навсякъде в границите на империята?!?