Last news in Fakti

16 Август, 2017 12:12 1 777 1

Задържаха над 1,5 тона нелегален алкохол

  • алкохол-
  • акциз-
  • поморийско-
  • поморие-
  • митници-
  • нелегален-
  • бандерол

Митнически служители са разкрили импровизиран пункт за разпространение

Задържаха над 1,5 тона нелегален алкохол - 1
Снимки: Агенция Митници

Митнически служители задържаха над тон и половина нелегален алкохол в Поморийско, информираха от пресцентъра на Агенция "Митници". На 14 август властите са извършили проверка в заведение за хранене. При проверката е установено, че заведението функционира, освен като ресторант, и като импровизиран пункт за търговия с алкохол.

С влизането си митническите служители прекъснали сделка, при която гражданин закупува 20 л ракия. Отделно в помещението са открити още 75 л ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, разлети в туби от по 3 и 5 л.

Задържаха над 1,5 тона нелегален алкохол

Установено е, че заведението има директен вход към данъчния склад и при продължилата там проверка митническите служители установили таксиметров автомобил, натоварен с 40 л от същата ракия в туби.

Задържаха над 1,5 тона нелегален алкохол

При последвалата проверка на самия данъчен склад са открити 2566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, но самите бандероли са поставени по начин, който не гарантира, че при употребата на стоката ценната книга ще бъде унищожена. По случая ще бъде образувано административно наказателно производство.

Задържаха над 1,5 тона нелегален алкохол


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехааа

    1 2 Отговор
    Яко ментета по л..номорието, плюскай народе, плюскай важното е че е евтино и на корем !