Last news in Fakti

31 Август, 2017 11:25 2 670 19

Младеж се оплака от полицейско насилие, били го до безсъзнание

  • побой-
  • полицаи-
  • ивалин антонов-
  • лесково
Младеж се оплака от полицейско насилие, били го до безсъзнание - 1
Снимки: Булнюз

За скандален случай на полицейско насилие алармира млад мъж от Врачанско. 21-годишният Ивалин Антонов разказва, че бил пребит до безсъзнание от двама униформени от Оряхово, цитиран от "Булнюз".

Кървавата история на младежа започва на 25 август, когато е събора на родното му село Лесковец. Тогава Ивалин и негови приятели решили да се повеселят и да празнуват. Както на почти всеки събор в Северозапада обаче се стигнало и до пререкания и саморазправа. Ивалин и друг мъж се сдърпали и била извикана полиция, която да укроти младите.

По думите на Ивалин униформените му поискали лична карта, която той бил забравил. По тази причина той бил насила натоварен в патрулка и откаран в местното управление на МВР. „Един полицай ме напръска в очите с някакъв спрей и ме удари, от което аз паднах на земята и си ударих главата. След това ме набутаха в патрулката и ми удариха краката с вратата.

Откараха ме в районното в Оряхово, като по пътя ме биеха зверски. По едно време загубих съзнание. Събудих се в бърза помощ, където един доктор ми промиваше раната на главата и ме превърза. След оказаната медицинска помощ полицаите ме откараха в ареста, където ме задържаха за 24 часа. Там също ядох бой от сина на полицая, който ме би преди това. Той също е ченге“, разказва Антонов.

Рано сутринта роднините на Ивалин разбрали какво е станало и тръгнали да го търсят в полицията. Вуйчо му Емил Димитров отишъл в районното и поискал да види племенника си, но не го допуснали.

Мъжът обаче останал да чака пред сградата и минути по-късно извели Ивалин с белезници, натоварили го в партулката и пак го откарали в спешния център, защото му станало зле.

Димитров последвал колата на МВР и в болницата успял да зърне в какво състояние е племенникът му.

По думите му, той бил целият облян в кръв.

„Исках обяснение какво е станало и от лекарите, и от полицаите, но никой нищо не ми казваше. Исках да видя документите от прегледите и направените процедури, но ми бяха отказани“, обяснява Димитров.

Ивалин отново бил закаран в районното, а вуйчото се върнал да вземе майка му и баща му, защото на него не му давали никаква информация. След като отишли всички в управлението пак не могли да се видят с момчето. Казали им, че трябва да си тръгнат и да се върнат да го приберат когато изтекат 24-те часа.

На около 50 метра от сградата обаче униформените спрели колата на роднините на Ивалин и писали на всеки един от тях актове, че не са си били сложили предпазните колани, а на шофьора взели контролния талон. Това според Димитров не било вярно и акцията срещу семейството му била показване на сила и преимущество, за да си мълчат и да не разгласяват случая.

Младежът бил освободен към 22 часа от ареста в неадекватно състояние, с разбита глава, множество хематоми и кръвоизлив в окото. Ивалин твърди, че не е подписвал никакви документи в районното, нито пък е бил разпитван от дежурен следовател.

Накрая обаче се оказало, че според документите на униформените в него са намерили 1 грам марихуана и той се бил подписал, че не желае адвокат и че иска да не уведомяват никой от семейството му за задържането му.

Младежът категорично заявява, че не е носел дрога.

По думите му, това не е неговият почерк и подпис и за да го докаже е готов да се подложи на детектор на лъжата.

Ивелин и роднините му се подготвят за дълга съдебна битка срещу униформените и са категорични, че няма да се откажат докато справедливостта не възтържествува и биячите не си получат заслуженото. Те са извадили медицинско свидетелство и имат свидетели на ареста на младежа, които да потвърдят, че докато не се качил в патрулката по него е нямало и драскотина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЙЧО

    10 11 Отговор
    MALKO MU E NA SELSKIA TARIAKAT... BEZ DA IMA ZASHTO NKOI NIAMA DA GO SMACHKA OT BOI...
  • 2 no name no face no number

    9 6 Отговор
    Има и брат ми го биха без причина преди години при някаква акция на женския пазар. Но с голи приказки живота на този свят няма са стане по- добър.
  • 3 no name no face no number

    9 8 Отговор
    Когато човек не е агресивен няма нужда от използване на сила.
  • 4 копеле

    13 11 Отговор
    Полицията трябва да е много строга и да бие яко, за България си е в рамките на нормалното защото сме кофти народ. Плътно съм зад полицаите и те трябва да имат власт да пречупват престъпниците, дори ако убият някой наркоман или мутраген или по голям престъпник още по добре, добре дошло за нас и няма да ни липсват. Радвам се за всеки убит престъпник, за мен е като рожден ден !

    Коментиран от #9, #15

  • 5 копеле

    11 4 Отговор
    И не ми пишете че в Бг има истински правораздаващ съд, това не съществува .
  • 6 Mmmm

    12 9 Отговор
    Абе какви са тия полицаи да го бият до припадък,на полицаите уволнение и наказание и естествено съд и затвор!
  • 7 гост

    13 4 Отговор
    Точно във врачанско патрулка ескортира един, за да отиде пред дома на бившата си и да я бие пред очите на полицаите и на роднините. Та не ми говорете, че полицаите са прави да бият. Като искат да го арестуват, да го проверят и да го глобят или съдят, но да го пребият като куче няма как да е нормално. На Запад не се колебаят дали да арестуват или не, но не пребиват така. Това се случава във време на диктатура, очевидно сега е такава, защото полицията и ДАНС се използват за репресии и показност извън рамките на закона.
  • 8 Куртев

    10 8 Отговор
    Стига сте ревали . Напили са се, правили са се на зверове и какво очакват ? Пък като не бият , ченгетата били мишки . БОЙ !!
  • 9 Илиян

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "копеле":

    Само да не пискаш другия път като ти си на неговото място,защото от опит мога да ти кажа че мутри,престъпници и крадци НЕ ги бият.Даже не ги и заключват,те са си партия.Бият тийнеджъри и някои и друг пияница дето после немогат да се оплакват!!!!!Като са такива биячи,що не бият ма...лите по селата дето пребиват старците.
  • 10 Гост

    3 7 Отговор
    Не мога да повярвам, че държавни институции извършват престъпления - не, немога. Виновни са циганите. Българите са велик народ . Продължаваме напред
  • 11 Гостенин

    7 6 Отговор
    Защо вярвате първосигнално на това гаменче?
    Сигурен съм,че иска да злепостави полицаите.
  • 12 Гостенин

    7 6 Отговор
    Когато бият защо бият,когато не бият защо не бият.Въпроса е да се хулят полицаите.

    Коментиран от #14

  • 13 Полицай

    2 4 Отговор
    От тук, започва доказателството че,БГ не е,правова държава и завършва,с вашите коментари
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "копеле":

    Ако някой е бил свидетел на случката нека сподели факти.Всичко друго са предположения,догатки и празни приказки.Човека може да си го е заслужавал,може пък и да не.Въпреки,че в крайна сметка дори и да си е заслужил боя ,служителите на реда нямат право да пребиват хората за щяло и нещяло наляво и надясно.Ако е бил агресивен има си правила и начини на работа...Просни го на земята,сложи му един чифт белезници отзад и готово.Верно полицеиската работа е доста изнервяща. Предполагам не е лесно по цял ден да се занимаваш с отрепки,боклуци и естествено има хора не им издържат нервите ,но това не е начина. Когато човек няма психиката,спокойствието и търпението за полицай, в крайна сметка има и други професии...Пък какво точно е станало-има си съдилища там да преценят...
  • 16 V като Vendetta

    0 2 Отговор
    Око за око,зъб за зъб!
  • 17 полюция

    0 3 Отговор
    Садизма им е вроден в гените на полицаите в България ...И това момче ще драсне на запад а може би е произвеждал за държавата ...а ченгетата ще останат отново безнаказани и ще продължават да си млатят и избиват комплексите ..Мутро тиквенска Милиционерка България

    Коментиран от #19

  • 18 бечко

    0 0 Отговор
    Полицията се разправя с най големите боклуци на обществото и има право да бие в Америка даже стрелят.Дайте снимките как се е снимал с дрогата има го в zovnews.Говори се че 10 човека са го били в селото после идва полицията.Този е за затвора а близките му солена глоба и условна присъда за лъжесвиделствене и обида на органите на реда.Полицията не бие нормалните хора!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.