22 Септември, 2017 17:26 2 706 0

В Нови пазар разбиха оранжерия за канабис (СНИМКИ)

  • канабис-
  • дрога-
  • нови пазар-
  • полиция

В Нови пазар разбиха оранжерия за канабис. Това съобщиха от полицията.

Около 9:30 часа вчера е извършено претърсване в стопанска постройка в землището на Нови пазар, собственост на местния жител В.Ч./39г./.

Там криминалистите открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. В едното имало 77 саксии с канабисови растения, всяко от които било достигнало различен стадий на развитие. Наркооранжерията от закрит тип била оборудвана с вентилационна, отоплителна, осветителна и поливна инсталации в работен режим.

По този начин за растежа на растенията били създадени много добри условия. Всяко от тях било с височина между 50 и 80 см. При извършения полеви наркотест са реагирали на „канабис“. В съседно помещение са открити препарати, съоръжения и материали, подпомагащи оптималния им растеж. По време на извършените процесуално-следствени действия са открити и иззети два плика зелена тревиста маса с общо тегло около 340 г. В.Ч. бил установен на място.

По време на задържането му оказал съпротива. Мъжът е криминално проявен. Известен е на полицията с кражба на стоки от хранителен магазин, кражба на метален стълб край язовир, кражба на значително количество машинно масло от предприятие в Нови пазар, кражба на метали.

Осъждан е за унищожаване на електрически стълб и за кражба на метали. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите в Окръжна прокуратура- Шумен мъжът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А и 354 В от НК, и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на ОП- Шумен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА