Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 16:48 1 247 0

3 г. затвор и 20 000 лева глоба за наркодилър

  • наркодилър-
  • глоба-
  • затвор

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд призна за виновен и осъди на 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 лева подсъдимия Спас Т.

Подсъдимият поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Заради процедурата наказанието му бе редуцирано с една трета и 51-годишният мъж ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и 4 месеца при строг режим. Освен глобата от 20 000 лева той трябва да плати и разноските по делото.

На 31 юли 2016 г. при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив Спас Т. разпространил на двама германски туристи дози с марихуана в курорта Златни пясъци.

Към наркоразпространителя туристите били насочени от неустановен по делото човек. Той обяснил на германците, че мъж в инвалидна количка продава марихуана по 30 лева за грам в района на заведението „Малибу“ в курорта.

След като намерили продавача на дрога, той ги отвел до намираща се наблизо пристройка. Спрял в тъмното инвалидната си количка и извадил изпод седалката пакетчетата с марихуана. В момента на покупко-продажбата полицейски служители задържали 51-годишния мъж, срещу когото започнало
досъдебно производство.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА