Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 10:59 8 815 25

Родни убийци искат секс в килиите, за да оставят наследници

  • затворници-
  • секс-
  • килии

Двайсет години след отмяната на смъртните присъди, скоро у нас може да бъде сложен край и на пращането в затвора доживот без право на замяна, пише „Телеграф“.

Осъдени за жестоки и брутални убийства престъпници са успели да спечелят дело в съда в Страсбург, с което на страната ни се дават препоръки за отмяна на тикването зад решетките без алтернатива за свобода.

Решението на Европейския съд е от 26 октомври и е по дела на убиеца Живко Господинов, който е бивш служител на МВР в Добрич. Към делото на Господинов магистратите в Страсбург са присъединили и още 9 дела на доживотно осъдени без право на замяна наши затворници.

Общо към момента в страната ни с такива присъди в изолатори по затворите са натикани 26 човека. Около 50 пък са с присъди в затвора до гроб, има и дузина жени.

„Самият режим на изтърпяване на наказанието доживотен затвор без право на замяна представлява унизително и нечовешко отношение“, казват през 2013 г. европейските магистрати. Така към днешния момент всеки с най-тежката предвидена от нашето законодателство присъда може да осъди България.

Сред първите е многократно осъжданият рецидивист Халил Адем Хасан, който излежава присъда доживотен затвор без замяна за грабеж и убийство и осъди България през 2015 г. в Страсбург за лошо отношение в затвора.

Сега пък касапинът Джок Полфрийман, който закла студента Андрей Монов в края на 2008 г. до църквата „Света Неделя“, е повел дузина главорези, напиращи за още права и секс с жени в зандана.

Осъдените твърдят, че разни НПО-та им раздават презервативи, но като няма жени вътре, се налага да правят секс помежду си. Сред групичката на австралиеца се открояват серийния убиец от Перник Станислав Ангелов – Сиси, Светломир Нешков – Куцара, Марио Пеев – Щайгата и доживотниците Мирослав Събев и Живко Господинов.

Заедно с още няколко раирани събратя те водят дело в административния съд в София за отмяна на заповед на затворническата администрация, с която в стаите за свиждания са поставени камери и има надзиратели.

Пандизчиите настояват да им се създадат условия, при които да имат възможност да се срещат с жени и да си направят деца. Аргументите им са, че с камери и надзиратели в стаите за удължено виждане не могат да създадат поколение, което според тях противоречи на конституцията и ги дискриминира.

Австриецът Поолфрийман поддържа сайт в интернет от клуба към Централния затвор и е председател на Българското затворническо сдружение за реабилитация. Той се явява на административното дело за премахване на камерите като заинтересовано лице.

Като такива в процеса участват и съпруги или гаджета на затворниците, които са декларирали, че съжителстват с тях на семейни начала. Нещо, което се явява нонсенс, тъй като дамите няма как да живеят зад решетките заедно с възлюбените си, но съдът го допуска. Убийците твърдят, че са нарушени правата им и подготвят поредно дело в Страсбург, ако родните магистрати не им позволят да си създадат поколение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АВТОРАНАМЕТАДОН

    16 0 Отговор
    ИСКАТ ИСКАТ СЕКС ЛИ БЕ , РАДИКАЛНИ МАНИЯЦИ ТАКИВА
  • 2 Реалист

    58 0 Отговор
    Закон като в Полша - излиза само след химическа кастрация ЗАВИНАГИ.
  • 3 юрист

    41 4 Отговор
    За мен това е щекотлив въпрос, тъй като има доста сериозно разминаване между становището ми като адвокат, и мнението ми като българска гражданка.В юф са ни учили, че постепенно ще отпадне от българската наказателна система наказанието “доживотен затвор без право на замяна“ , като се замени с наказанието “ 30 години затвор“- като по-хуманна наказателна мярка спрямо осъденото лице. То е ясно, че за превенция и превъзпитание на осъденото лице и дума не може да става, но идеята общо взето беше да се изолира това лице от обществото, колкото може, по-дълъг срок от време - това е целта на наказанието “ доживотен затвор без право на замяна“/ Като гражданка обаче, дори и при следването си в юф, бях, и сега все още съм, “ЗА“ смъртното наказание в България.

    Коментиран от #23

  • 4 Иванчо

    47 1 Отговор
    Абсолютно безумие е отпадането на наказанието "доживотен затвор без право на замяна". За такива лица, които са го получили, е ясно, че не подлежат на поправка. Също така, излизайки на свобода, те отново ще вършат убийства. Трябва ли някой да умре, за да се види колко безумно би било това ?
  • 5 Колю

    39 0 Отговор
    Храна,ток,вода, топло,хладно, охрана / сод,видео и персонална/ , комитети ,интернети ,телевизия и личен лекар. Всичко това кой плаща? Сега и да се развъждат , да няма доживотна без замяна , всяка седмица с различна "приятелка " да е . Харемче да си спретнат . Е за това не искат да ходят в затвори в чужбина и бързат да се предадат тук. Защо бе хора? Що за мазохистски свят си правиме? Що за гейско общество развиваме ? В нищо няма справедливост -от " -инетките " до раждането на дете. Отворете урановите мини за добив на материал, защото ще трябва за "Белене " Нали ще го правите? Пък и за медицински изотопи може да не плащаме внос. Няма да имате и дела с години от такива ценни за обществото ,обгрижвани , видни индивиди със желание да се разплождат.
  • 6 Свободен

    54 0 Отговор
    В Америка има смъртно наказание и такива убийци директно ги ликвидират, а в Еврогейския съюз ще им дават жени, че наследници нямали...Европа се управлява от болни мозъци.
  • 7 Чифликчия

    19 1 Отговор
    Жюрито за мис РБ да им пуснат!
  • 8 Колю

    24 0 Отговор
    Към " Юрист" -ката , Това 30 години на хартия ,означава ли като всички останали -излизане на 16 година? Дават 15 г. излиза на 8 мата ,ама от 2-рата си е на вън на работа и отпуски повече от тези на работещите при частници.Щото там я има -я няма. Искаш отпуска и те уволнява. Уволнява те и ако не подпишеш че са ти я платили. 13 дали- на 7мата вече е на вън и си пие кафето с пробационните. Така ли ще е за убийците ? Ще се стрелят на стълбите пред съда хората. До там ще я докарат. Как да го оставиш изрода да си живурка с привилегии ако ти е направил нещо ,недай Боже. Как да го чакаш да излезе още по мазен от как е влязъл на почивка. Придобил повече опит , а може и с доста пари от престоя щото е съдил държавата . Малко ли им е платено през това време. В това време труда на пострадалите от данъци пак за него. Под пострадали имам пред вид обществото. Не само личността.

    Коментиран от #12

  • 9 БОБИ КОЧА

    24 0 Отговор
    Абсолютно съм за, в крайна сметка хората заслужават по- хуманно отношение. Веднага да ги пускат всички. ...но същевременно да им осигурят самолетни билети за Страсбург, а да и за жените и приятелки та да могат да се размножават на вола у гейропа.
  • 10 Бобката

    23 1 Отговор
    аз пък викам да ги командироват в САЩ нали искат демокрация и права там ще ги очакват здрави негри зажаднели за бели дупета нали в крайна сметка искат секс нашите убавци
  • 11 Stefko 88

    18 0 Отговор
    Тогава да върнат смъртното наказание и да се приключва . Същество получило така присъда доживот без замяна едва ли заслужава друго.
  • 12 юрист

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Колю":

    “...Публикувано във факти.бг: Това 30 години на хартия ,означава ли като всички останали -излизане на 16 година?...“ Не- има други правила. Общо взето, означава реално 25 години или 26 години лишаване от свобода. Това наказание е най- тежкото в нашата наказателна система и за изтърпяването му има специални законови правила. То се налага само за най- тежките престъпления от НК.
  • 13 стоян

    22 0 Отговор
    Защо допускат тези извратеняци да имат достъп с външния свят че да пишат писма и молби Да им вземат писалките и хартията за писане
  • 14 Адвокат на дявола

    15 1 Отговор
    Глупости, а защо да не е както в щатите ?
    Доживотна присъда без доп. уговорки. Имаш право на обжалване за освобождаване, но само при определени условия, след 20 ефективно излежани години. След 20 год. се явяваш на комисия от 7-8 пендела, питат те нещо и накрая червения печат - ПРАС - отхвърлен, следващо явяване - след 10 години.

    Така хем няма доживотна "без право на замяна", хем си умират в затвора, хем счупват краката на съда в Страсбург...
  • 15 Батката

    12 2 Отговор
    За тези изроди е по-добре да си останат в затвора, защото не виждам сила която може да спре отмъщението! Почерненото семейство няма да остави да им се размине. Така е устроен света. Затова че изроди не напирайте толкова много да излизате!!!
  • 16 Красо Зелето

    9 1 Отговор
    Да им пуснат Анита Мейзер, ще ги из***а всички.
  • 17 Груйо

    5 1 Отговор
    Пуснете им порно! Ще съответства на мястото им в обществото.
  • 18 Шопа

    5 1 Отговор
    Не виждам причина, човек който е отнел живота на един или повече души, например по особено жесток начин да има хуманно отношение към него!?!.
    Ако е станало случайно, по непредпазливост, мисля е съвсем друго. Пак е убийство, но убиеца не е от онези животни жадни да убиват.
    А до колкото знам за Австралиеца, убийството е станало при сбиване и самозащита.
    Това пак е убийство, но убиеца в случая се е защитавал.
    Трябва ли да му бъде поставена смъртна присъда?.
  • 19 Шопа

    2 2 Отговор
    Много общо някак ги гледате нещата.
    Или коментарите излъчват грешно впечатление.
  • 20 Лавренти

    7 1 Отговор
    Не стига, че работим за да ги издържаме, а те деца искат да правят в затвора.Всички затворници до един всеки ден трябва да работят по пътищата на България!Стига да има кой да ги накара.А след работния ден нека тренират да правят деца помежду си.Гадно е но това е единствения начин да се превъзпитат малко!
  • 21 Дядо поп

    4 0 Отговор
    Като им дават правото да излизат от затвора,лишават
    невинни хора от правото на живот,или пък на собстве-
    ност,някой жени от нормална психика и т.н.т.
  • 22 коки

    1 0 Отговор
    съгласен съм да им се даде алтернатива на "доживотен без право на замяна" и това да е смъртна присъда изпълнена до 48 часа,.ах ти наглите к....та,убивали за кеф с няколко присъди и след това реват колко ни е тежко
  • 23 Дочаках

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Най-после с теб да сме на едно мнение
  • 24 Жоро

    1 0 Отговор
    В момента, в който извършиш такова престъпление, че се налага доживотен затвор без право на помилване би трябвало да губиш яовешките си права. Освен правата има и задължения които трябва да изпълняваш, за да можеш да се наричаш гражданин на страната Хи чак след това да претендираш за самите права.
  • 25 Жоро

    0 0 Отговор
    В момента, в който извършиш такова престъпление, че се налага доживотен затвор без право на помилване би трябвало да губиш яовешките си права. Освен правата има и задължения които трябва да изпълняваш, за да можеш да се наричаш гражданин на страната Хи чак след това да претендираш за самите права.