Last news in Fakti

23 Март, 2018 14:44 1 556 4

Хванаха издирван от Интерпол педофил

  • педофил-
  • издирван-
  • интерпол

29-годишен сериен педофил от Великобритания, издирван с червена бюлетина на Интерпол, бе спипан при перфектно синхронизирана акция между отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП и американското ФБР във Велико Търново, където той се укривал от месеци.

Според "Блиц" при задържането си той бил толкова изненадан, че не успял да окаже съпротива. В хода на задържането му са открити и иззети три компютърни конфигурации, използвани от мъжа за сваляне и разпространение на материали с порнографско съдържание, с участие на деца на видима възраст под 10 години.

От пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Велико Търново потвърдиха за ареста на мъжа "обвинен в държането на порнографски материали".

В хода на разследването е установено, че през май миналата година К. Е., известен на полицията и осъждан в ползван от него имот на територията на Велико Търново, е държал за себе си в дисковото пространство на преносим компютър и карта памет на мобилен телефон 260 порнографски файла.

След доклад на материалите в прокуратурата К. Е. е привлечен, като обвиняем за престъпление по чл. 159 ал.6 от НК. Пред разследващите той е направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка“.

До задържането на мъжа се стигнало след двумесечно взаимодействие между представителството на ФБР в България, отдел "Киберпрестъпност“ при ГДБОП, колегите им от Велико Търново и сектор "Издирване“ - ГДНП. Мъжът бил издирван с червена бюлетина на Интерпол от 2011 г. за извършени сексуални престъпления срещу деца в САЩ.

В хода на разследваното било установено, че задържаният е от Великобритания. За да прикрие извършените от него дейния той сменил имената и документите си за самоличност, както и коригирал коренно облика си, съобщиха от пресцентъра на МВР. Предвид действията му, за да бъде открит, служителите на ГДБОП приложили основно компютърни ресурси и способи.

Оперативните действия са били тясно координирани и с Върховна касационна прокуратура и Окръжната прокуратура във Велико Търново. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби свищов

    1 0 Отговор
    Колега колега каде си се скрил аз пбаче си падам по дърти чанти да могат да ми готвят яхнийка и да ме гледат като мама да ме перат и ако може да плащат сметките че не ми се разбутва скатания лев
  • 2 Бог

    6 0 Отговор
    Поданик на кралицата дошъл тук да насилва децата ни. СМЪРТ незабавно мамич... ви . Дано се затрие от лицето на земята тая пасмина
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 нашия

    2 0 Отговор
    ББС и други медии по света дават други данни за арестувания в България за педофилия гражданин на Великобритания-цитират различна възраст и името е коренно различно от обявените инициали от БГ властите-нещо пак не е много ясно кой какво прави и какво казва у НАШЕ СЕЛО -май?????