26 Април, 2018 20:10 2 270 2

Обявиха крадлата Гюлсевен за общодържавно издирване

  • гюлсевен-
  • крадла-
  • издирване

50-годишната крадла Гюлсевен Ш., която стана известна в цяла България, след като бе записана как краде дрехи от магазин в Бургас, не се яви в Съдебната палата в 14 часа, когато трябваше да се гледа нейната мярка за неотклонение. Трима съдии, прокурор и адвокатът й я очакваха, но тя не се появява към този момент.

„Това е една объркана жена, комуникацията е много трудна, тя има паник атаки, а дъщеря й пък трудно говори български“, каза адвокатът Иво Ханджиев. Той твърдеше, че постоянно поддържа връзка с двете жени по телефона. Вчера казала, че тръгва от Разград.

Според съда неявяването й се оказва процесуална пречка. Тя ще бъде обявеа за общодържавно издирване за принудително довеждане. Следващото заседание ще бъде на 9 май.

Припомняме, че срещу Гюлсевен беше повдигнато обвинение за кражбите на яке от магазин в центъра на Бургас, както и на рокли – от друг търговски обект. Преди седмица Районният съд определи мярката й за неотклонение да бъде „домашен арест“.

Дни след това обаче, от прокуратурата съобщиха, че адресът, който съдът е приел за постоянен в с. Свещари, община Исперих, всъщност е нейният по регистрация и няма доказателства, че това е актуалният й адрес по местоживеене. Проверки от страна на полицейските служители от РУ – Исперих категорично показват, че в дните след определянето на мярката за неотклонение „домашен арест“, Гюлсевен Ш. не е била открита на него. Полицейският инспектор, посетил адреса, е установил на него майката на Гюлсевен Ш., която е съобщила, че не е виждала дъщеря си за период от 18 месеца.

Доказателствата по делото определят извода, че обвиняемата не само може да извърши друго престъпление, но и да се укрие, включително и да напусне Република България въпреки, че Районна прокуратура – Бургас е издала забрана за това. В обясненията дадени от Гюлсевен Ш. се съдържа изявление, че тя е пребивавала в Р. Франция, пише burgasinfo.com.

В получена от Районна прокуратура – Бургас докладна записка от полицията става ясно, че на 21.04.2018г. – денят, последващ протестираното определение на Районен съд – Бургас, в 23.00 ч. Гюлсевен Ш., заедно с дъщеря си Филиз М., са се опитали да пресекат границата на ГКПП „Дунав мост“ – Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиси

    7 0 Отговор
    Нямала е подходящи дрехи за съда и е отишла да си „купи”.Някой ден (след 10-15 години) ще я намерите:)
  • 2 Салам Алеко

    8 1 Отговор
    Отишла е на работа в Константинопул, ще гласува!