18 Юни, 2018 10:54 2 885 17

Масов бой в ромската махала на Петрич

  • роми-
  • побой-
  • петрич

Забележка за силна музика отприщи масов бой в ромската махала на Петрич. Екшънът станал около 6 ч. сутринта, след като цяла нощ в къщата на Методи Димитров се вихрел купон за рождения му ден. Неговият съсед Смилян Ангов не издържал на децибелите и отишъл да направи забележка на купонджиите. Това обаче предизвикало недоволство от тяхна страна и за минути се стигнало до сбиване, съобщи struma.bg.

В масовката се включила тълпа от роми, които въпреки ранния час започнали да хвърлят камъни едни срещу други. В баталните сцени са участвали около 100 души.

Сериозно пострадали от мелето няма благодарение на бързата реакция на полицията. На място пристигнала първоначално една патрулка, след това дошло подкрепление и ситуацията била овладяна. След разпити на участниците в разправията са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство и шестима от участниците бяха изправени пред дежурен съдия от Петричкия районен съд.

След 4 ч. съдебно заседание и разпит на множество свидетели, които обясняваха как се е стигнало до случката, четирима от изправените пред съда бяха оправдани, а на рожденика Методи Димитров и Смилян Ангов бяха наложени глоби от 150 лв. Наказанията, определени от дежурния съдия Атанас Кобуров от РС – Петрич, могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд.

Според запознати проблемът с високите децибели на музиката в ромската махала се задълбочава и ако не бъдат наложени санкции от общината за неспазване на Наредбата за обществен ред, нещата ще ескалират.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вай Вай

    50 1 Отговор
    Вари го печи го , Циганина си е циганин !!!
  • 2 ПЕЕВ

    28 1 Отговор
    ХУБАВА РАБОТА АМА ЦИГАНСКА.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Расулюлах

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Шукар бути ама роменге бути
  • 5 гост

    23 2 Отговор
    Аха, ясно господин съдия, никой няма право да прави забележка на циганите за силна музика, направиш ли го получаваш стабилен побой от циганите, а след това и глоба от съдията. Полицаите къде са били от 23ч до 6ч? През тези 7 часа висока музика и предпоставки за конфликт те действали ли са или са спали и са отклонили сигналите?

    Коментиран от #8, #10

  • 6 НемаМВР

    13 1 Отговор
    "Закона" (полицията) пак се е направил на нечул - невидял.. Въпреките късния час и силната музика не е имало никаква реакция, чак когато електората е тръгнал да се самоизбива са се намесили с цел да не намалеят гласоподавателите !
  • 7 Дундьо

    7 1 Отговор
    Тъпи полицаи
  • 8 циганизация

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Съдебното решение е безумно, както казваш !
    Това е предупреждение, който направи забележка на циганин или се отбранява от напафчдение на такъв го грози присъда !?!?!?
    Това е "етническият модел" на Боко умния !
    Нещата са изтървани !
  • 9 ТАСС

    15 0 Отговор
    Някой да е видял циганин да плаща глоба , акт , фиш , ток , вода , данъци ????
    В чужбина като имаш глоба и нямаш пари си ги изработваш в тухларната !
  • 10 Боя е между двете

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    групи цигани - и аз да съм полицай и аз няма да бързам. А това за отклонените от полицията сигнали, къде го изрови?

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Боя е между двете":

    Изрових го от обстоятелството на многото сигнали в Пловдив и София, които се подават към 112 и не биват обслужени щом става въпрос за определени квартали. Кв.Изгрев Пловдив граничи с циганското гето и там нормални хора няма как да съществуват, а полиция не идва да въдворява ред, питай и ще разбереш как е.
  • 12 Салам Алеко

    3 0 Отговор
    Забележка на такива се прави се с установъчна ракета от километър! После се прибира установката до следващия рожден ден!
  • 13 Бай мангал

    1 1 Отговор
    Оставете да се избият бе глупаци, сами ще си решат нашия проблем стях:-)
  • 14 Бакша

    0 0 Отговор
    Ако се бяха били с българи Никой нямаше да знае сега си ги пазят нали са избиратели
  • 15 гнида

    1 0 Отговор
    Полицията пази гласоподавателите ? Бравос ! Дано скоро да ги пази , щото те ще плащат данъци , респективно заплатите в МВР !
  • 16 бочо бочев

    1 1 Отговор
    Докога на циганорите ще им казват роми. Наистина възможно е в един момент да са започнали да пият много ром и затова са започнали да ги наричат роми. Трябва вместо разните социални помощи, да се организират конкурси, свързани с този етнос. Примерно фотоконкурс по аналогия с известната картина "Запорожци пишата писмо до султана", да речем в случая нещо с концептуална насоченост, например заглавие-Нагли роми пият ром.

    Коментиран от #17

  • 17 Gencho

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "бочо бочев":

    Бочо, да не си слънчасал нещо? Какъв ром, какви конкурси?
    Бой, в газовата камера и после на сапун!