Last news in Fakti

28 Юни, 2018 13:09 1 403 4

Мъж ограби и рани баба, за да си купи хероин

  • грабеж-
  • баба-
  • хероин

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 36-годишният Я.Я., извършил грабеж на възрастна жена при условията на опасен рецидив, като употребил за това сила – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 198, ал. 1 от НК.

На 30 януари 2018 г. зависимият към хероин мъж решил да ограби възрастна жена. Нарочената за жертва била натоварена с две чанти и дърпала с ръка пазарска количка. 36-годишният мъж тръгнал след нея и когато тя влязла във входа, в който живее, издърпал от рамото й чантата. Жената политнала назад и паднала на земята. Извършителят избягал.

След извършения грабеж, при който Я.Я. действал при условията на опасен рецидив, мъжът отишъл в ромската махала на Варна и предложил на двама да откупят отнетите със сила при грабежа два мобилни телефона. Поискал 30 лева и обещал след няколко дни да ги откупи срещу 40 лева. Останалите вещи, отнети при грабежа – лични документи, две дебитни карти, изхвърлил.

След като си набавил пари от сделката с мобилните телефони, Я.Я. си купил хероин. По камери в района на грабежа мъжът бил установен като извършител и задържан. Направил самопризнания и собственоръчно вписал в протокола за разпит, че намерените в него пари са част от отнетото при грабежа на възрастната жена. Някои от изхвърлените лични документи били намерени от случайни минувачи и върнати на ограбената.

Подсъдимият мъж е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския окръжен съд на 1 февруари т.г. Я.Я. вече е приведен във варненския затвор. Той е осъждан многократно за кражби и грабежи. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боцко

    4 0 Отговор
    Боц боц :)
  • 2 Krasimir Velchev

    2 2 Отговор
    По професия съм лекар.Работих 1год.и 8месеца в Държавна психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм в София.Там станах свидетел и неволен участник в такива мръсни истории,каквито бяха достойни за роман.Е,в крайна сметка написах и романа.Нарича се ,,Царство на социопати''.Ако някой се поинтересува малко по-издълбоко от темата за причината за разпространение на наркоманията мога да му продам книжката.Тя ,не е голяма по обем,но е четивна.Няма ,как да бъде иначе.По тази зловеща тема,ще се дискутира и търсят решения тепърва.
  • 3 КОКА

    7 1 Отговор
    НАРКОМАНИТЕ СА КАТО БОЛЕСТА БЯС ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕЧЕНИЕ Е РАЗСТРЕЛ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.