Last news in Fakti

3 Юли, 2018 10:25 3 296 4

Българка и израелец спретнаха грандиозна измама

  • измама-
  • българка-
  • израелец
Българка и израелец спретнаха грандиозна измама - 1

Българка и израелец са арестувани за 72 часа и обвинени за пране на пари, придобити чрез измама. Това съобщиха от прокуратурата.

Софийската градска прокуратура привлече като обвиняема Мария И. и Владимир Б. за пране на 1 410 169 евро в София.

Парите са придобити чрез измами във Франция и Белгия. Мария И. е обвинена за това, че в периода от март 2017 г. до юни 2018 г., като посредствен извършител и в съучастие с Владимир Б. (помагач) са извършили финансови операции в град София.

Целта на операциите е била прикриване на произхода на парични средства, придобити от престъпления, извършвани в Белгия и във Франция. Мария И. и Владимир Б. са регистрирали множество търговски дружества в София.

По сметките на дружествата са постъпвали пари от трансфери от чужбина, без да са налице реално извършени търговски сделки. Двамата са знаели, че парите, които пристигат, са придобити чрез измами, извършени в чужбина.

Очаква се прокуратурата да изготви искане до съда за постоянното им задържане под стража.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Бонев

    7 0 Отговор
    Абсолютно безсмислена новина, браво !
  • 2 Stefko 88

    7 1 Отговор
    Владимир Б да не е руски вереин или евреин с руски , американски и израелски паспорт , като повечето такива?. От личен опит знам, че е така с очите си съм видял не веднъж , как евреин с руско име има няколко паспорта. Пребиваващи в България при това.
  • 3 Stefko 88

    7 1 Отговор
    Да добавя на въпроса : Ти в крайна сметка какъв си ? Не е ли редно да имаш един паспорт? Гледат като все едно им белиш варени яйца и чак се възмущават. Е викам нали си евреин за какво са ти още пет паспорта?(ясно за какво) Питам за да ги дразня.
  • 4 Шулц

    7 0 Отговор
    Банковите системи,лихвите и тъй-наречената монетарна политика са най-грандиозната еврейска измама.На Марс животът процъфтявал но дошъл еврейския капитализъм и не останал и един микроб