6 Юли, 2018 19:44 6 759 13

Мъж, блъснал нарочно патрулка, влиза в затвора

  • патрулка-
  • лъчезар

Окръжният съд в Хасково измени мярката за неотклонение на Лъчезар, който бе осъден на пробация, след като не спря на полицейска палка, а после блъсна патрулна кола. Мъжът бе осъден на "пробация", ала горната инстанция пожела ефективна присъда "лишаване от свобода", тъй като мъжът не изпълнявал наложените пробационни мерки.

Районният съд в Хасково призна Лъчезар за виновен в това, че на 6.02.2017г. при управление на МПС е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред изразяващи се в неуважение на обществото.

Лъчезар не спрял два пъти на стоп палка на униформени полицаи, както и на подаден звуков и светлинен сигнал. Блъснал умишлено полицейска служебна кола и избягал от местопроизшествието.

Навлязъл в лентата за насрещно движение и принудил микробус да падне в канавката.

Провиненият обаче не е съгласен с това решение и адвокатите му са обжалвали решението на съда. Предстои вторник Апелативният съд в Пловдив да разгледа казуса и да потвърди или отхвърли присъдата затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шампиона

    67 3 Отговор
    Ако беше в Америка, родителите му сега щяха да му изнасят 9 дена..

    Коментиран от #4

  • 2 JPower

    57 3 Отговор
    Що пък в затвора, да го храним и по цял ден само глупости да мисли....яаааа колко ниви има за копане!!!!
  • 3 Будалата

    26 1 Отговор
    У кауша кауня.
  • 4 правосъдие

    37 2 Отговор

    До коментар #1 от "шампиона":

    Отдавна да са му изнесли и 9-те и 20-те, както и 40-те дни, също и 3,6,9 и 12 месеца, а сега щяха да се готвят за 18 месеца! Отдавна да са забравили, че са го думнали! А нашите магистрати тепърва ще го съдят и умуват срещу каква сума може да му се размине! 😬
  • 5 Голям прос

    25 2 Отговор
    Ефективните присъди имат най-добър педагогически ефект. И големите глоби също
  • 6 Минаващ от тук

    16 1 Отговор
    Ми като обича да блъска, а няма пари да купува. Който чупи, купи. Ако не в кауша. Друг път да внимава. Ако е малоумник обаче, няма надежда.
  • 7 Прост е

    8 0 Отговор
    Хора то му се е било разминало обаче човека си е не годен и не си е спазвал пробацията сега една тройка поне трябва и да работи и с изкараното да плати щети и глоби до последната стотинка. Но за съжаление тази практика я няма и се води не хуманна от разни неправителствени организации. И в крайна сметка ние всички заедно ги издържаме за едни добри пари на месец.
  • 8 Темидец

    8 3 Отговор
    За такива,само затвор!Ако може да се поправи,да се поправи,ако не,пак затвор!
  • 9 Цар Вул

    7 4 Отговор
    Боклука си е боклук!!Ако отиде в затвора ще стане още по голям боклук!
    Пробация?Това си е чиста простотия!По добре да беше поискал условна
    присъда!Защото да ходиш да се подписваш и някакъв си тъпрунгер да ти чете конско това трудно се изтрайва!!Но"който си направи нещо сам и Господ не може да му го направи!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    4 11 Отговор
    И защо трябва да има уважение към обществото. Обществото или държавата да не би да ме уважат мен. Не е спрял защото се е усъмнил ,че униформените полицай , всъщтност може да са били преоблечени бандите и да са искали да го ограбят човека. Което не е далеч от логиката , защото всички полицай в булгаристан са си бандити.
  • 12 Реалист

    4 0 Отговор
    Писалият статията дали прави разлика между мярка за неотклонение( задържане под стража, домашен арест, парична гаранция и подписка) и присъда по наказателно дело? Очевидно-не! Районният съд е присъдил пробация, следващата инстанция- Окръжен съд присъжда ефективно затвор. Другата глупост- евентуалното обжалване от защитата на обвиняемия ще е пред Висшия касационен съд, а не пред Апелативния....Ограмотете се юридически и тогава пишете!
  • 13 Гост

    5 0 Отговор
    Правилно е постъпил.