Last news in Fakti

13 Юли, 2018 16:17 1 804 5

Дания ни върна рецидивист след дългогодишна сага

  • дания-
  • рецидивист-
  • долни чифлик-
  • кражба

Осъжданият седем пъти Сюлейман С. задигнал бижута за близо 200 000 лева в Долни чифлик

Дания ни върна рецидивист след дългогодишна сага - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане в Окръжния съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо обвиняем за кражба в особено големи размери, укривал се 8 години от разследващите органи.

Състав на Варненския окръжен съд уважи искането и задържа издирвания от 8 години Сюлейман С., обвиняем за кражба в особено големи размери, представляващ особено тежък случай, като престъплението е било извършено в условията на опасен рецидив.

Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан бил на територията на Кралство Дания, чиито съдебни власти са разрешили предаването му на българските власти с цел провеждане на разследване на Окръжния следствен отдел по досъдебно производство, водено срещу него и други лица.

59-годишният мъж е бил привлечен задочно като обвиняем за кражбата на златни накити от частен дом в Долни чифлик, извършена на 25 юли 2010 г. от петима, след предварителен сговор и чрез използването на МПС и техническо средство. Стойността на откраднатите златни накити възлиза за 196 392 лева, което представлява особено големи размери, като случаят е особено тежък.

Наказанието за престъплението по член 196а от НК предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

Издирваният Сюлейман бил установен и задържан с европейска заповед за арест преди няколко години в Германия. Съдът в Бремен обаче отказал да го предаде на българските съдебни власти, като се позовал на лошите условия във варненския затвор. Обвиняемият е осъждан седем пъти.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Сюлейман С., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    8 3 Отговор
    "Съдът в Бремен обаче отказал да го предаде на българските съдебни власти, като се позовал на лошите условия във варненския затвор." Не само затвора, цялата държава ни е в лоши и отчаиващи условия на живот..
  • 2 JPower

    11 4 Отговор
    Че за кво да ни го връща, затворите са ни пълни с цигани. Да си го отглеждат те!!!
  • 3 679

    11 1 Отговор
    Сега ще го осъдят на 3 месеца условно. Да види той кон боб яде ли.
  • 4 Салам Алеко

    10 2 Отговор
    Още един несполучлив опит на нашите яничарите, да облагородят диваци! Сюлейман е потомък на разюздани български яничари!

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.