19 Юли, 2018 14:39 2 294 7

Намалиха присъдата на убийци, прочиствали Борисовата градина от гейове

  • борисова градина-
  • хомосексуалност-
  • убийство-
  • гей

Хомофобски подбуди зад удушването на Михаил Стоянов през 2008 г.

Намалиха присъдата на убийци, прочиствали Борисовата градина от гейове - 1
Снимка: Shutterstock

Върховният касационен съд е решил да намали присъдите на осъдените за убийството на Михаил Стоянов. През 2008 година той беше жестоко пребит и удушен в Борисовата градина, припомня Bulgaria ON AIR.

Мотивът за престъплението е хомосексуалността му. В съда обвиняемите признаха изрично в показанията си, че са участвали в група, която е "прочиствала парка от гейове".

За убийството бяха обвинени Александър Георгиев чиято присъда ще бъде намалена от 15 на 10 години затвор, и на Радослав Кирчев, който по време на престъплението нямал навършени 18 години – от 6,5 на 4,5 години.

От присъдите на убийците ще бъдат приспаднати 2 години, прекарани под домашен арест.

"От показанията на приятели и състуденти на пострадалия не беше установено той да е имал хомосексуална полова ориентация", писа в мотивите си първоинстанционният съд. Той отхвърля версията на защитата, че младият мъж е бил удушен при секс с партньор от същия пол. Защитниците визираха приятеля на Михаил - Явор Борисов, с когото били през лятото на море и нощували в една стая. В началото на разследването криминалисти посочиха Явор за убиец, но няколко месеца по-късно делото срещу него беше прекратено.

"Не ми се иска да им пожелая да преживеят това, което преживях. Детето израсна заедно с мен. Завършващ лекар. Михаил щеше да помага на хората. Той щеше не да убива, а да лекува", изплака преди време майка му Христина Стоянова.

След смъртта на Михаил тя получила диабет, прекарала и лек инсулт. В нейните очи присъдите са несправедливи. "А чакането беше 10 г. Обижда ме, че животът на моя син е приравнен с живота на едно животно", ядосва се Христина.

Жената си спомня думите на лекар в съда. Той казал, че органите на Михаил били толкова здрави, че 26-годишният мъж е могъл да живее до 85 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкция

    14 2 Отговор
    А, кога ще ги наградят?
  • 2 ванката

    9 1 Отговор
    награди трябва да им се дадат на тия хора !!!
  • 3 Тук е

    1 2 Отговор
    булгаристан.Лъжи отвсякъде.Ем съд ем никаква присъда.За убийство?
  • 4 Диван

    0 1 Отговор
    много сгоден за отпред!
  • 5 гост

    9 0 Отговор
    БРАВО НА СЪДА,ЕВАЛА !!! ПЕ--ЛИТЕ ДА ХОДЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ФАЩ !!!
  • 6 ЕДИН РЕАЛИСТ

    9 1 Отговор
    ДА ВЗЕМЕМ НИЕ ДА СИ НАПРАВИМ ГРУПИ ,ЧЕ ДА ПРОЧИСТИМ ДЪРЖАВАТА ОТ БАНДИТЕ ,КВО ЩЕ КАЖЕТЕ ПО ВЪПРОСА

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.