Last news in Fakti

19 Юли, 2018 19:01 3 932 13

Цигани влачиха с колата си откраднат кон 40 км, пътьом обраха и баба

  • цигани-
  • кражба-
  • кон

Фермерът Идеал Николов от дупнишкото село Бистрица бил шокиран, след като от полицията в Радомир му се обадили по телефона, че единият от конете му е при тях и да дойде да си го прибере.

Той не знаел, че конят му е откраднат, помислил, че негов приятел се шегува с него.

Ето какво разказа Идеал Николов: „Вечерта синът ми Георги е оставил кобилата на паша в наша ливада край селото. Сутринта отидох на работа на строителния обект и към 11,00 часа ми се обади мъж по телефона и ми заяви, че кобилата ми е в РУП – Радомир. Аз не повярвах, тъй като не съм разбрал, че кобилата е открадната, а и гласът отсреща наподобяваше на гласа на мой приятел, затова заявих на полицая да не се шегува с мен. Казах му, че конят ми не е откраднат, но той продължи да ми обяснява, че животното е било откраднато от циганин от кв. „Гиздова махала” в Дупница, който бил заедно с жена, с която живеел на семейни начала.

Едва тогава разбрах, че не е шега. Веднага си тръгнах от работа и с голям микробус отидох в полицията в Радомир. Полицаите се бяха погрижили за коня да не е гладен.

Разказаха ми как са задържали крадеца, който е от Дупница и има над 20 регистрирани кражби, за които дори е лежал в затвора. Циганинът от Дупница живеел на семейни начала с жена от Радомир. Те откраднали коня и го вързали за колата, с която се придвижвали, като му вързали на опашката светлоотразителна жилетка.

Щели да го дадат в кланица в Перник за 300 лева, а аз купих кобилата преди 2 години за 2000 лева. Казва се Мая и е на 9 години. Тя е от стадото от 15 коне, което отглеждам. Животното е изминало 40 км през нощта от село Бистрица до Радомир, копитата са напукани от дългото ходене.

Семейството роми на път за Радомир решили да откраднат и нещо от дома на възрастна жена от Старо село. Докато спяла, те влезли в дома й и взели телевизор и още нещо, но тя се събудила и вдигнала врява.

Синът й се събудил и подгонил крадците.

Циганите бягали към „Алфа Ромео”-то, с което се придвижвали, а синът на възрастната жена не спирал да ги гони. През това време някой от съседите се обадил на полицията в Радомир.

Полицаите пристигнали бързо и задържали крадците, тогава видели, че кон е вързан за лекия автомобил. Закарали кобилата в полицейското управление и по чипа на ухото й открили, че аз съм собственикът, издирили са и номера на мобилния ми телефон и ми се обадиха. Като видях кобилата, се разплаках от радост.

Извадих пари да дам на полицаите да се почерпят, но те категорично отказаха. Исках да ги почерпя с бонбони и кафе, но и това отказаха. Такива учтиви и внимателни полицаи не съм срещал. Възхитен съм от тяхното отношение, от човещината им и от цялото им поведение”, приключи емоционалния си разказ Идеал Николов, цитиран от struma.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    21 0 Отговор
    Както е казал народа,хубава работа ама циганска работа.
  • 2 СссереМ

    9 13 Отговор
    Трябва да се осигуряват средства и кебапи за презизборната кампания на червените глисти.
  • 3 Giuseppe Busso

    5 1 Отговор
    Ай... ай... ай... Срам и позор за марката....
  • 4 Morgoth

    48 0 Отговор
    Да ти се обадят от полицията преди да си разбрал, че си обран - това се казва добре свършена работа! Дано винаги работят така. БРАВО!
  • 5 Санде

    18 2 Отговор
    Потъвам от срам и гняв заради тая напаст - циганите. Хак да ни е, като не можем да се справим с тях.

    Коментиран от #7

  • 6 Ал Купоне

    14 0 Отговор
    "Те откраднали коня и го вързали за колата, с която се придвижвали, като му вързали на опашката светлоотразителна жилетка."
    Ахаааах, това с жилетката само на един циганин може да му дойде на акъла да го направи, чудя се да се смея ли, да плача ли....
  • 7 JPower

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "Санде":

    Aaa, можем, Сорос не дава....Боко изпълнява!! Дай Боже повече такива полицаи и съседи..
  • 8 гост

    17 0 Отговор
    Имал над 20 регистрации за кражби и ДОРИ лежал в затвора...ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ...С цялата си наглост някой съдя е посмял в затвора да го вкара за някакви си само 20 регистрирани кражби... СЛОЖЕТЕ МУ 21-ВАТА РЕГИСТРАЦИЯ И ГО ПУСКАЙТЕ ДА СИ ХОДИ...
  • 9 Бай мангал

    8 0 Отговор
    Трябва където и да видиш мангала по което и време да е да го пребиеш без да му казваш закво го биеш, той ще си знае и винаги е късно кога и да го пребиеш:-)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гого

    0 0 Отговор
    Made in BG
  • 13 ред

    0 0 Отговор
    Тез освен да крадат за друго освен сапун