Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 09:15 10 771 12

Най-свирепите убийци у нас се ожалиха от секса в затворите

  • затворници-
  • затвор-
  • секс-
  • доживот

Сред недоволните е и австралиецът Джок Полфийман

13 доживотници у нас, подкрепени от двама излежаващи над 20-годишни присъди, както и жените на трима от тях съдят държавата с искане да им бъде позволено да правят секс в пандиза без камери. Груповата жалба е подадена от пандизчии от затворите в София, Варна, Плевен, Пазарджик, Стара Загора и Белене срещу заповед Л-721 от 29 февруари 2016 г. на главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) в частта ѝ, която регламентира реда на провеждане на удължено свиждане за срок до 4 часа, съобщават от ВАС, цитирани от Монитор.

Това е поощрителна мярка за затворниците, като свиждането се провежда в помещения, при възможност оборудвани със системи за видеонаблюдение и в присъствието на надзиратели.

В жалбата си затворниците искат от съда да отмени акта като нищожен или незаконосъобразен поради противоречие с основни права, установени и гарантирани от конституцията. Те недоволстват, че не се зачита правото им на личен и семеен живот и защитата на личните им данни. На първа инстанция в Административен съд София-град делото е загубено. Магистратите са отказали отмяната на заповедта, с която е регламентиран редът на т.нар. удължено свиждане. Мотивите на магистратите са, че заповедта е издадена от компетентен орган и има законови основания.

Удълженото свиждане е награда, няма факти, че се извършват действия, които нарушават гарантирани права и свободи. Доколкото се касае за режим на изтърпяване на наказание, общественият интерес и сигурността на местата за лишаване от свобода имат превес над личния интерес заключава съдът. Той не открива и нарушения на защитата на личните данни. Затворниците са били информирани за възможното видеонаблюдение чрез заповедта на директора на ГДИН. Очаква се делото във ВАС да бъде насрочено за средата на март тази година.

По искане на председателя на ВАС Георги Чолаков то ще бъде проведено в зала в Съдебната палата. Причината е, че във ВАС няма конвойна, тъй като там не се провеждат такива дела, това е първото по рода си.

Затворниците жалбоподатели са отправили писмено искане да присъстват лично на делото и затова се налага да бъде осигурено конвоирането им в достатъчно голяма зала, за да побере всички страни по делото. Осъдените ще бъдат с белезници на ръцете и на краката. Всеки от тях ще бъде конвоиран от двама души от Главна дирекция „Охрана“. Според запознати сред недоволните, че семейните свиждания се провеждат в присъствието на надзиратели и се следят от камери, е и австралиецът Джок Полфийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов в центъра на София.

Част от жалбоподателите е и излежаващият 30 г. затвор сериен убиец Станислав Ангелов – Сиси, който има в досието си четири екзекуции. Той изтърпяваше наказанието си в Софийския затвор, но през май 2018 г. бе преместен в затвора в Пазарджик, тъй като подбуждал останалите затворници към неподчинение - подстрекавал ги към бунт и ги „съветвал“ да не взимат от храната, която им предоставяли от столовата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DURAMO 331

    57 2 Отговор
    Това да не им е бардак затвора? като не ги устройва има и друг начин,, кастро"
  • 2 Волен Мекия

    34 4 Отговор
    Охх искам аз и тримата глупаци с които "управляваме" държавата да пробваме секса в затворите,за дълги години.
  • 3 ЦК на БКП

    41 1 Отговор
    Най-свирепите убийци не са в затвора, за справка шестимата в Нови Искър миналата Коледа, за които обвиниха някакъв клошар, а и премиера - единственият признат българин убил публично човек с гранатомет...

    Коментиран от #7

  • 4 ДДРОнег

    37 3 Отговор
    На доказани престъпници, извършили тежки престъпления, би следвало да им се отнемат повечето човешки права !!! Тогава и няма да има такива оплаквания !!! Те самите са се поставили в това положение, нали ?!
  • 5 БайСашо

    23 1 Отговор
    Че те не правят ли секс бе, пуснете ги в една стая без гащи всичките и на телевизора порното да видиш какъв секс става, и айде нека е без камери.
  • 6 Морук

    12 1 Отговор
    То в затвора няма секс бе ами си е живо е,,,е
  • 7 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЦК на БКП":

    Първо, не го е убил той и по тая логика пути е МАСОВ УБИЕЦ. Ако дойде СЛУЧАЙНО в България трябва да го осъдим и върнем в състояние "как ленина" (във фенол).
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Купете им

    8 0 Отговор
    Реалистични секс кукли. Да си правят секс с тях. И готово. Няма какво да правят секс помежду си. Нали са мъже. Нали затова са мъже да се докажат колко са яки и безсмъртни и никой не може да им каже нищо на вън. А в затвора са като жени. Тогава за какво са в затвора? Нали бяха мъже? Ама са едни джендераси. Па секс искат да правят. Там жени няма. Затова че не сте никакви мъже. Вие сте по долни от мъже и от жени и дори от джендерасите на вън. Гледай колко дълбоко сте паднали в ямата.
  • 10 Бай хойДД

    6 0 Отговор
    ЗА ТОЯ ЗАТВОР СА И НАЩЕ УПРАВЛЯВАЩИ НО ПО ДОБРЕ ДРУГИТЕ ЗАТВОРНИЦИ ДА СА НЕГРИ С ГОЛЕМИ ПАТКИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Вазелин

    2 0 Отговор
    4 часа секс?!?!?! Амчи те ша са протрият бре!!!!!!!