Last news in Fakti

15 Февруари, 2019 09:49 29 552 13

Рекетирана жена обяви на кого плаща данък "спокойствие" в Бургас

  • рекет-
  • погребален бизнес-
  • бургас

Рекетът спрял с ареста на Данчо Ларша и братята Пишиеви

Турция ни връща Димитър Желязков - Митьо Очите днес. Той ще бъде екстрадиран от Истанбул и ще лети под конвой за София.

Сред арестуваните от групата на Митьо Очите имаше хора с интереси в погребалния бизнес. Срещу трима от тях има подадени жалби за рекет, заплахи и палежи от собственици на погребални агенции.

Една от потърпевшите е Румяна Черкезова, която признава, че години наред е плащала данък „спокойствие” за всяко погребение, извършено от нейната агенция.

Рекетът спрял с ареста на Данчо Ларша и братята Пишиеви, но според Черкезова те продължават бизнеса си, макар и задържани. Черкезова твърди, че Митьо Очите няма нищо общо с погребалния бизнес. Служители на траурни агенции определят Йордан Въчев-Данчо Ларша за тартор на погребалния бизнес в Бургас. Ларша беше освободен под домашен арест заради "здравословни страдания с неизяснен произход".

"2001 г., когато беше под домашен арест, той си привикваше хората в апартамента. Домашен арест, охраняват го отвътре, обаче на гости си му ходи всеки. Сега, предполагам, е пак така - той си води бизнесите отвътре", припомни пред БТВ Румяна Черкезова.

Екстрадицията коментира и Бенчо Бенчев, който беше задържан в Турция с Митьо Очите и по-късно освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Срещу бизнесмена и общински съветник са повдигнати две обвинения - за укривателство на Очите и за притежание на боеприпаси без разрешително.

"Аз искам да се придвижват тези дела, разследване нали ще има? Нека да се знае всичко - кой съм крил в моя хотел, в моята къща в Турция? Какво като съм бил на една маса с Митьо? Това престъпление ли е? Пак питам - ако познаваш един човек, това престъпление ли е? Ние сме толкова малка държава, че всеки е бил с някой някъде", каза Бенчев.

Той беше изключен от групата на БСП, но след възстановяване на здравословното му състояние се върна в Общинския съвет като независим съветник и участва редовно в заседанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилипутин

    53 59 Отговор
    тва село бургас само с анексиране от турция ще може да живее спокойно.

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 2 1234

    75 19 Отговор
    Митьо Очите - слуга на БСП и ДПС!
  • 3 Морук

    58 17 Отговор
    Бургазлии вече си плащат предварително за погребенията тцтцтцтц не са яде тоз Бойко и на оня свят ше ни тормози с данъци
  • 4 ТИ БУРГАС

    38 25 Отговор

    До коментар #1 от "лилипутин":

    НЕ ГО МИСЛИ МАЛЧО... БУРГАС И МОРЕТО ВИНАГИ СА БИЛИ ДОБРЕ И ЩЕ СА ДОБРЕ.... АМА ТИ НЯМА ДА ПОРАСНЕШ И ЩЕ СИ ОСТАНЕШ ВСЕ ТАКЪВ МАЛЪК МИШОК.... ТО... И НИКА ТИ ПАСВА... ХАХАХА
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сктонъд

    15 3 Отговор
    Колкото и да е голям Той рязан не е цял
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Някой

    22 13 Отговор
    Кадето е минал комунизма трева трудно никне

    Коментиран от #13

  • 9 Питам

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "лилипутин":

    А село София , което е анексирано от циганите как е ?
  • 10 Стайков

    4 1 Отговор
    А тази дето реве, по колко вцема за погребване на мъртвец?
  • 11 Мангал

    6 0 Отговор
    БУРГАС си е ОК.Само че има много завистливи и злобни ЦЪРВУЛИ.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Май си от помазаните демократи

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    Еми през комунизма е имало заводи за електрокари,мотокари,автобуси и много промишлени предприятия за да бъдат окрадени от демократите.И май не никне трева след демокрацията.