Last news in Fakti

1 Май, 2019 16:46 5 404 17

Осъждан за кражби пак нахлу в чужд дом, но му се случи случка

  • кражба-
  • юлиян тапата

След намесата на полицията неканеният гост е задържан и отведен в полицейското управление

Осъждан за кражби пак нахлу в чужд дом, но му се случи случка - 1
Снимка: shutterstock

Баща и син спипаха крадец в дома си в Първомайци. Сигнал за случая е получен в нощта срещу 30 април. Около 2,00 ч. полицейското управление в железничарския град било сезирано от потърпевшите в селото.

Бившият военен и синът му били извършили граждански арест на бандита, докато тършувал в антрето на дома им, където бил намерил малка сума пари, но не успял да задигне нищо, пише borbabg.com. Изпратеният на адреса полицейски екип е установил, че заловеният на местопрестъплението е на 49 години от Горна Оряховица. Неговото име е Юлиян Тапата, известен на полицията и осъждан за кражби.

След намесата на полицията неканеният гост е задържан и отведен в полицейското управление.

Тапата се оказал осъждан 21 пъти до момента. През есента на м.г. той излязъл от затвора. Прокуратурата в Горна Оряховица го е оставила зад решетките за 72 часа и иска от съда постоянен арест за изпечения крадец.

По същото време е бил задържан в момент на кражба 56-годишен мъж от Михалци. Полицаите в Павликени го спипали в момент на кражба на около 30 кг ронена царевица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЛАСТ=НАГЛОСТ

    104 2 Отговор
    Милата ни Невидима Съдебна ВЛАСТ. Как преяжда от заплати, премии, бонуси, привилегии, апартаменти, вили, коли, рушвети!Осъждан 21 пъти ! Толкова нагла рекламация за хрантутниците съдии. Да се задавите дано!
  • 2 Рошко

    44 4 Отговор
    Добре че боя от потърпевшите ,сте цензурирали,ако е нямало ,големи будали са тези Фатмаци
  • 3 КокошкатаИзядеКоня

    38 3 Отговор
    Малка сума пари -нещо от рода на 3, 56 лв.,.. 30 кг ронена царевица...предлагам тези двамата да ги осъдим най-жестоко, а спекулантите, кукловодите на процесите в световната икономика, ордените, мазните политическите мастии, контрабандни милионери и т.н. да им направим паметник. Съгласни?
  • 4 Кой

    38 5 Отговор
    Aми те ги хващат и ги пускат, за какво е тази полиция, да ги храним и тях, паразити, ако няма полиция няма да има престъпност, ни щяхме да се справим сами с крадците, ама те ги пазят, полиция не и трябва

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Голям прос

    46 1 Отговор
    Голяма реклама на съдебната власт! Много са производителни, само този 21 пъти осъждан. И съдията си е взел по 150лв за дело плюс заплатата от 5000лв. И другите покрай него според заслугите. А кражбите сигурно са по-малки от хонорарите. Пък ако е имало и рушвети, това е като премия. А народа живее като кучетата.
  • 7 Толкова ли си тъп,

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кой":

    че не знаеш, че "пускането" на извършителите на престъпления е правомощие на съда, а не на полицията? Или си още по-тъп?

    Коментиран от #9

  • 8 Миризлив пор

    31 0 Отговор
    Идеята на всяка присъда е да превъзпита провинилия се, ако има предходни присъди се вземат в предвид - значи не се е поправил и следващата трябва да е по-сериозна. В случая говорим за 21 присъди, явно ги е лежал по 4-5 на куп какъвто е нашия закон (лежи се най-голямата). Понякога завиждам на хамриканците - присъдите се акумулират ако са повече от 3 вече се водиш изпечен рецидивист и вече срока скача драстично. А ако такъв го видиш в дома си... просто му е за последно. Много голяма част от тази престъпност ще отмре от самосебе си.

    Коментиран от #11

  • 9 Миризлив пор

    22 4 Отговор

    До коментар #7 от "Толкова ли си тъп,":

    Съда отсъжда на база събраните доказателства, ако делото е "маловажно" или "за незначителна сума" и колкото и да искат не могат да дадът голяма присъда. Пример - иде някой и ти сваля металния вратник на двора от ковано желязо дето си го платил 5000 лева, хващат го и насреща - ами то било 200-300 кг. желязо и на цената на вторични са 60-70 лева, отива делото при съда "г-на е откраднал нещо за 60 лева" е как да отсъдят?? като за нещо маловажно 1/10 от минималната заплата или за 5000 лева което са 10 минимални работни заплати? Тук пич има полицаи и следователи дето не са си свършили работата, не обвинявайте само съда.
  • 10 А награда за циганите

    1 13 Отговор
    Задържали крадливия българин ще има ли?
  • 11 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Пропускаш нещо много важно! Присъдата не е само с цел за превъзпитание, но и да отправи послание към всички останали, които си помислят за кражба или друг вид и престъпление! А точно тук нашата съдебна система е най-слаба!

    Коментиран от #14

  • 12 Ник Гешев

    6 0 Отговор
    и сега като станат 22 кво
  • 13 бббббб

    7 0 Отговор
    Че тоя всяка година от живота му с присъда ,ама на свобода!?!?!?Само в БГ присъдите се изтърпяват на вън.
  • 14 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Човек, погледни 9-тото мнение. Реално ти като потърпевш отиваш и заявяваш че са ти откраднали "нещо" - в общи линии се остойностява "нещото" и ако е под определена стойност влиза в графа "маловажни" и след 1 месец се "смита под килима", ако е над тази стойност то това нещо му виси на следователя като "неразкрито" и той трябва периодично да работи по това дело (протоколи, разпит на свидетели и т.н.) т.е. има работа човека. Та още на това ниво се опорочават нещата някои хора да си опростят живота и оправят статистиката която подават към министерството, ако го разкрият вече и се стигне до съд вече извършителя го съдят за нещо което струва малко пари а не реална стойност. Съда работи с факти, каквото му е написано това и отсъжда. Като потърпевш съм ти описал какво стана с една метална порта.
  • 15 Абв

    4 0 Отговор
    След трета присъда - доживот. Този не подлежи на поправяне. И присъдите трябва да са с натрупване , а не да се излежава само най голямата.
  • 16 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Ще ме търсите,кога такива боклуци щяха да си веят коня при мене,кога?
  • 17 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Има нещо напълно ненормално, до степен идиотско в нашето всекидневие. Създават ни го и ни го натрапват нашите властници! Седмото Велико народно събрание прие в 1991 год Конституция! В нейния член 17, алинея 3 ясно и недвусмислено е написано: ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА. Според Тълковния речник на българския язик "неприкосновен" означава : "Който е запазен от посегателства" Кой пази домовете ни от посегателства ? Кой и как противодейства на посегателите ? От тук нататък всичко се размива , усуква по килифарски и на практика обикновения човек не може, не бива, не трябва да пази дома си от посегателства, защото лошо му се пише !!! Не един, не два случая има в РБ, когато осъждан е собственикът, защитил домът си от посегателства!!! Това 21 пъти да е осъждан човек за кражба и да е на свобода, какво говори за правоохранителните органи, за съдебната система, за държавата като цяло ?? Ще ли създава работа на държавните органи пловдивския Плъх след като Докторът го гръмна? Ще ли краде по-вече? Ами нека всеки крадец знае недвусмислено, че с единия крак е в гроба. щом влезе в чужд имот да краде !!! Толкова е просто.... Ама "няма да има работа" за съдебната система като цяло, няма да има рушвети, няма да има имоти по гръцките брегове...... Нека всеки собственик защитава имота си, както намери за добре. НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПЪЛНИТЕ ЗАТВОРИТЕ С НОРМАЛНИ ХОРА, ВМЕСТО С ПРЕСТЪПНИЦИ !! ........Впрочем може и да успеете, господа съдии......