12 Май, 2019 17:04 4 588 39

Кърнаре пропищя от ромските набези

  • кърнаре-
  • роми-
  • цигани-
  • набези

Чашата на нашето търпение и толерантност преля след инцидента от 5 май 2019 година

С ескалацията на напрежението от преди дни срещу циганите в карловското село Кърнаре, излязоха и ужасяващи факти. Дни наред, след като трима пияни братя-роми, нападнаха заведение в селото, местните не спряха да протестират. Голямото недоволство ще бъде изразено днес в 18 часа. На него ще присъства и кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. Междувременно хората изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева, областния управител и до други институции. Това, което пишат в зова си за помощ, е потресаващо.

Чашата на нашето търпение и толерантност преля след инцидента от 5 май 2019 година, когато трима пълнолетни роми в нетрезво състояние нахлуват в заведение, в което се провежда абитуриентско тържество, и след получен отказ да бъдат обслужени, събират голяма група от същия етнос. Въоръжена с ножове, брадви и вили, групата потрошава фасадата на заведението и отправят многократни заплахи за физическа разправа с посетителите.

Този бе поредният от ежедневните проблеми, създавани от ромите в Кърнаре. Всички жители на селото и работниците от голяма фирма в селото непрекъснато отправят устни оплаквания към кмета Боньо Бонев за набези малолетни и непълнолетни роми, живеещи извън регулация: просия; заливане с урина на гражданите, отказващи им пари; замерване на възрастни хора с камъни; влизане в контейнерите за отпадъци; бясно препускане с коне и каруци по улиците. Повечето от децата ходят мръсни, а много често – и чисто голи. Техните родители нападат селските дворове и земеделските имоти, заплашват собствениците при направена забележка и обират реколтата. Въпреки ежемесечните помощи, които получават семействата, не полагат дори елементарни грижи за децата си.

"Уважаеми госпожи и господа управляващи,

от името на жителите на село Кърнаре Ви молим за незабавна и компетентна намеса, за да бъде предотвратено ескалиращото напрежение.

В писмото на Инициативния комитет хората настояват държавата да се погрижи да бъде разкрит Полицейски участък в едно от най-големите села – съседното на Кърнаре село Розино, където също живеят много цигани. Да бъдат осъществявани непрекъснати проверки на водачите на МПС за правоспособност, собственост и техническо състояние на автомобилите, както и проверки за регистрацията на коне и каруци.

По законов начин да се извършват проверки за носене на хладно оръжие поради факта, че всички представители на ромското население не крият притежаването на същото.

. Да се извършват проверки за неправомерно изсичане на гората в тъмната част на денонощието.

. Да бъде контролирано движението на каруци в тъмната част на денонощието, когато ромите извършват най-големи набези в земеделските имоти и горския фонд.

. Да бъдат конфискувани нечипирани животни и нерегистрирани каруци.

. Да се заставят родителите да полагат грижи за малолетните и непълнолетни роми.

. Да получат разрешение за сформиране на доброволен отряд, който да среща съдействието на органите на реда.

Живеем в постоянен ад, по тъмно не смее да отидем до магазина, страхуваме се за живота си", оплакаха се пред БЛИЦ местни хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво ..

    3 23 Отговор
    Те цирис но Кар денденца
  • 2 Г@ст

    120 2 Отговор
    Само трепане на орките!!!
    Няма друго решение за тая напаст!!!!

    Коментиран от #15

  • 3 16та република

    53 15 Отговор
    Само СССР може да ни избави.
  • 4 PifFf

    74 5 Отговор
    Че Бойко много построи да !! Евала .. но господин Борисов не оставяйте сиганския въпрос на заден план ... Знаете ли кво е гражданска война ???

    Коментиран от #32

  • 5 така е

    68 2 Отговор
    Гражданска война между цигани и българи.

    Коментиран от #6

  • 6 PifFf

    34 1 Отговор

    До коментар #5 от "така е":

    Нали знаеш къв е шанса да видиш културен и възпитан сиганин изкъпан . Същия като да видиш хубава сиганка.. 1 от 100 на тези 1 им се възхищавам .

    Коментиран от #9

  • 7 отцепване

    4 55 Отговор
    Най-автентичните българи са селяните, които говорят на меко. Те имат турски диалект, защото роднините им са владели слабо българския, понеже са дошли късно по тези земи. Те всъщност не са българи, а прости болшевишки отрепки, които крадат история, освен всичко останало.автентични
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 съд

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "PifFf":

    Винаги миришат и почти винаги крадат, но но не на едро като комунистите. По лесно ще изтрепаме циганите от другарите.

    Коментиран от #34

  • 10 Булгартъпаците

    52 4 Отговор
    ЗА 10 ГОДИНИ НА ГЕРБ СА ЗАЧЕНАТИ 1 МИЛИОН "РОМЧЕТА" АКО БЯХА НАЛОЖИЛИ УСЛОВИЯ НА ПОМОЩИТЕ / ДО 2 ДЕЦА ПРИ НЕОБРАЗОВАНИ РОДИТЕЛИ/ НЯМАШЕ ДА СА И 1/3 , ТОВА ЩЕ ДОНЕСЕ АПОКАЛИПТИЧНИ ПРОБЛЕМИ, НАЙ МАЛКОТО ЩЕ НАПЪЛНЯТ ЗАТВОРИ С ТЕЗИ "РОМЧЕТА" КЪДЕТО ОТНОВО ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖАТ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 чичо

    43 3 Отговор
    Ха познайте, дали герберастката власт ще стори нещо или и този път ще отмине безнаказано безчинствата на основните си избиратели!!? Народе???? Иначе боко търчи от Кърджали до Русе за два часа-сакън да не пропусне рязането на поредната лентичка на цех, за който няма никакъв принос!
  • 13 практичност

    44 1 Отговор
    Циганите не трябва да бъдат изтрепвани, това е прахостничество!! Трябва да работят за нас, така както Хитлер е впрегнал юдеоболшевиките да вършат къртовска работа огромни проекти, от които ще спечели икономиката ни.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мразя Черни

    41 0 Отговор

    До коментар #2 от "Г@ст":

    Докато държавата си ги кътка ще е много трудно да им се противопоставим но ако сме достатъчно единни можем да ги поставим на колене.
  • 16 хайл

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "Vlado":

    Не е вярно, Хитлер е употребил евреите, комунистите и циганите като жива сила в огромни проекти. Това е добре за нашата икономика също. Нашите комунисти, ако няма от къде да откраднат сами се изяждат, а им трябва някой, който да произвежда стойност, затова е от тяхна ползва, ако искат още 75 години да задържат власт е да употребят циганите.

    Коментиран от #19

  • 17 Гост

    15 1 Отговор
    Орките на Тор
  • 18 чистка

    28 3 Отговор
    Трябва да си вземем държавата от соросоидите и тогава всичко ще се нареди. Те не са толкова много като бройка, соросните, мисля че лесно ще се справим, а в ГЕРБ са повечето с партийни книжки и почитатели на Бай Тошо, както е Бойко, няма да е трудно!
  • 19 Боримачката

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "хайл":

    Защо толкова хвалите Адолф Хитлер? Уж щял да изчиства Европа, а хукна да напада Русия, Англия....?????? Що за идол е? Пратете някоя барета като оня да го набият, тогава заспалите командоси пак ще надуят гайдата ще се получи и пак ще заспят а проблема остава. Като не щат фуражките да арестуват антибългарските на власт, проблема е нерешен. Пращайте някой бивш командос при лемурийците и да гледаме фарс по медиите! Като няма българи военни, ченгета, депутати, министри, престъпността цъфти. Аз бих решил проблема хуманно за 1 ден и без Хидлер. Пращам един терминатор лелка с ланци и която маймуна вземе да пакости, лелката с напалм...нищо не става от тая кочина тук.Твоя Хидлер се продаде на едрия еврейски бизнес, ти го наричаш антисемит?

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 шумкари

    9 5 Отговор

    До коментар #19 от "Боримачката":

    "Хукна да напада Русия"
    Ало, той нападна Съветския съюз, има разлика нали? Германия е учила децата още от детската градина, че юдеоболшевиките са зло, затова ги нападна!

    Осъзнайте се накрая, Хитлер преди всичко е мразил комунистите и понеже те са евреи всичко си идва на място

    Червената чума, болшевизма, юдеите - срещу това се бори Хитлер, но той загуби и сега жиеем в комунизъм, кефи ли ви?

    Коментиран от #29

  • 22 Горд Комунист

    13 4 Отговор
    Все още вярвам в славния варшавски строй. Ние държим оръжието, службите, партиите и медиите. Мислиш ли, че е проблем за нас да се справим с циганите?

    Коментиран от #25, #30

  • 23 дядо Мраз

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "GORD TSIGANIN":

    Рано или късно ще спра да съжалявам врабчетата, заради жив..ни като теб и тия. Тогава и на газ да лежиш няма да се стопли. Но ще попогледна и към добре..ъка в парламента, който толерира тез..
  • 24 ЧАКА СЕ аконът да е в действие

    18 1 Отговор
    Чакайте да влезе законът за самозащита, и йуруш в оръжейните магазини.
    Гаранция че няма да има случаи от подобен род.
    Е верно най върлите крадци може да се сблъскват много бързо с дулото на гърмящото желязо.

    Коментиран от #31, #39

  • 25 Боримачката

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Горд Комунист":

    Мисля,че и комунистиите и фашистите,джихадистите, цигански и всякакви вандали сте за трепане. Защото разваляте Правдата и правите зло. Не е нужно да избиеш вссчки цигани, за да е хубав живота. Трябва да се убиват вандалите, ето такива, които крадат, вършат пакости. Именно това е смисъла на Правораздаването, да се узаконят справедливи Закони и наказват вандалите. Защо не се прави? Защо политици магистрати военни ченгета търпят това? Те одобряват тези вандали с мълчаливо съгласие. Ако циганина е човек, не краде, работи, не пакости, защо да го убиваш? А ако е вандал като тия, защо месеца убива? И не само циганин вандал, всякакви! Защо сте толкова отвратително продажби и несправедливи. Защо търпите вандали, мошеници? Защо търсите Хитлер, а се иска да наказвате вандалите? Луди ли сте или не знаете какво искате?
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 3 Отговор
    ИЗНАГЛЯХА РОМИТЕКРАДАТ УБИВАТ ИЗНАСИЛВАТ БИЯТ АТИЯ ДОРИ УРИНИРАЛИ ПО ХОРАТА И ДРУГИ
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор
    ИЗНАГЛЯХА ДО КОГА
  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор
    ПУСНАХА УБИЕЦА НА УЧИТЕЛКАТА ОТ ВИДИН НА УБИЕЦА НА ДАМАТА ОТ РУСЕ МОЖЕ И ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ ИМИЛИОНИ ДРУГИ НЕЩА
  • 29 Боримачката

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "шумкари":

    Няма разлика. Дали Русия или СССР той разпали войната, Полша, Австрия, ЧехоМоравия, Франция, ...Англия, ССср, Египет..... Свят. Това е вандализъм, ти го хвалиш. Да трябва да се убиват, но вандалите, не хората!!! Тези цигани вандали трябва да се убият защото са вандали, а не цигани!!! Колко крадливи чиновника има за трепане, а още смучат на постове? Вие не наказвате бандита, а наказвате други неща. Ето това е проблема, че не искате справедливи Закони и ред, а търсите идоли и грандомански решения. Затова се случват тия неща, не наказвате вандалите.
  • 30 Гостилничаря

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Горд Комунист":

    Това е по-скоро безславно постваршавско минало! Останаха само негативите от този строй. По негово време тези полупримати не им се чуваше изобщо воя, да не говорим за набези, просто тогава срещу тях се действаше по подходящия начин - с железен юмрук, те са твърде прости за да разбират от друго.....
  • 31 Боримачката

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "ЧАКА СЕ аконът да е в действие":

    Закона е добре да го има, но няма да оправи нещата. Само би помогнал е отделни случаи. Трябва държавните закони да трепят вандалите, мошениците, алоизмамници, крадци, изнасилвачи, биячи на невинни! Защото иначе ще има хиляди следствени дела кой какво и отделно съдебни дела ще се точат и адвокати Поршета ще карат, следователи без сън ще стоят. Защото неизбежната самоотбрана е необходима, но ако дядо застреля крадец в двора си и е прав, пак ще гомък ат по разследване. Да, трябва закона който описа, но той не наказва ЗЛОСТОРНИКА, а ти дава само право да се защитиш. Хубаво е, ни не решава останалите проблеми.. А депутатите не искат да се решат 31 г. Вече. .
  • 32 Д.Кънев

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "PifFf":

    Първо комунистът Бойко и милиционера Цецо не са построили нищо.Те само имитират дейност.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гнида

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "съд":

    Другарите си изгориха партийните книжки и преминаха в герб ... Нали ги търсиш да те насоча .... Днес истински комунист няма да намериш под дърво и камък ..... Ама другари има , казах ти къде са .....
  • 35 Синдикат на Ало Измамниците

    6 0 Отговор
    Спасението на давещия се било в ръцете на самия давещ се...................
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Мунчо

    1 0 Отговор
    Баят прост народ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 КОС

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ЧАКА СЕ аконът да е в действие":

    И кат стигнеш там кво? Ще гледаш през витрината, щото ти трябва разрешително за закупуване, после за носене и употреба или само за съхранение.