13 Май, 2019 11:51 355 0

3000 лева ще плаща шофьор, набедил полицай в искане на подкуп

  • полковник таслаково-
  • подкуп

Решението е потвърдено на две съдебни инстанции

3000 лева ще плаща шофьор, набедил полицай в искане на подкуп - 1
Снимката е илюстративна

3000 лева трябва да плати шофьор от силистренското село Полковник Таслаково за набеждаване на пътен полицай в искане на подкуп. Дело е заведено от катаджията, а решението е потвърдено на две инстанции, съобщава Дарик.

Шофьорът бил в село Браничево на 7 декември 2017 година, където спрял пред магазин. Докато чакал спътниците си, решил да премести колата, но не сложил колан. Докато маневрирал бил забелязан от полицаи, които му направили проверка. Катаджията обяснил на шофьора, че управлява автомобил без предпазен колан и му поискал документите.

Последвала кратка разправия, но в крайна сметка бил написан акт за провинението. В графата за възражения обаче шофьорът написал: “Господин Кирилов ме спря по време на паркиране и ми каза, че ще ме пусне ако дам 20 лева”.

Това възражение обаче довело до проверка в ОДМВР – Шумен. Разпитали всички свидетели, но никой не потвърдил, че полицаят е искал подкуп. В крайна сметка станало ясно, че възражението било написано от шофьора в момент на яд.

Униформеният обаче потърсил правата си в съда в Нови пазар, където магистратите признали шофьора за виновен в това, че чрез вписване на възражението в акта е разгласил за полицая позорни обстоятелства, като клеветата била нанесена публично и на длъжностно лице по повод изпълнение на службата му.

Затова била наложена глоба от 1000 лева и присъдил още 2000 лева обезщетение за наклеветения полицай. Окръжният съд в Шумен потвърдил решението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА