Last news in Fakti

28 Май, 2019 17:20 1 581 11

10 г. затвор за мъж, убил жена си с чук

  • бургас-
  • жена-
  • 10 години

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие

10 г. затвор за мъж, убил жена си с чук - 1
Снимката е илюстративна

Съдът наложи наказание от 10 години "лишаване от свобода" на подсъдимия М. М., Отделно подсъдимият ще заплати на пострадалото лице Т. К. – син на починалата, обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 100 хил. лв., като отхвърли като немотивиран остатъка от предявения граждански иск, съобщиха от съда в Бургас.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия за виновен в това, че на 19.10.2018 г. убил Я. М., чрез нанасяне на множество удари с чук в областта на главата на пострадалата, довели до тежка черепно - мозъчна травма вследствие на което настъпила смъртта ѝ, като деянието е извършено с особена жестокост.

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият изцяло призна фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и не пожела да се събират нови доказателства. Пострадалото лице, Т. К., син на починалата Я. М., бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец в съдебния процес.

Той предяви граждански иск в размер на 200 хил. лв. Защитникът на подсъдимия определи като смекчаващи вината обстоятелства направените пълни самопризнания от М. М. и оказаното съдействие на органите на разследването.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тежкооо

    1 12 Отговор
    Била е твърдоглава... извинявам се за черният хумор ама...
  • 2 Курдо

    14 1 Отговор
    За Иванчева повече, да беше убила Ваклин с чук щеше да е по добре

    Коментиран от #8

  • 3 Киркор

    9 0 Отговор
    Такава строгост, като тази на Бургаския съд,не съм очаквал!!!
  • 4 На протест патриоти

    5 1 Отговор
    Протест срещу ромската престъпност
  • 5 Гост

    10 2 Отговор
    Ето ви еврогейските ценности. На Брайвик за убит човек му се пада да лежи по 2 месеца. Тук даже много са дали на някой, който е убил по особено жесток начин жена. Мръсна измет, това ли е цивилизования ви свят и това ли е справедливост?
  • 6 Западните Балкани

    8 0 Отговор
    Иванчева, размахай чука и ще те оправдаят. Скапана съдебна система. Убиецът ще лежи по-малко от натопен кмет.
  • 7 Обикновен човек

    10 0 Отговор
    Одерете го жив потопете го в селската помийна яма вързан и го хранете докато не умре от недостиг на минерали и витамини може да му сложите чука в ямата за да не изпитва недостиг на желязо и витамини.
  • 8 До Курдо

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Курдо":

    Иванчова била честна и имала да наваксва със секса та затова е с повечко години за да могат повече да я лъзгат в затора.
  • 9 Брат ми

    14 0 Отговор
    Съвсем скоро гледах по ID Tv същия случай.И там (САЩ )жертвата беше убита с чук и там системата каза така...Две доживотни присъди.Колкото и да не харесвам САЩ,там нещата се случват.
  • 10 Йордан

    2 0 Отговор
    50% от отправили те заплахи за убийство срещу бившите си жени в последствие го извършват по особено жесток начин.
  • 11 Аз ,Врчанката

    4 0 Отговор
    Какво са това 10 години за убийство,макар делото да е било по съкратената процедура?! Жалко е за убитата жена. Този може и да обжалва присъдата си и ако обжалването не се състои като влезне в затвора и покаже там примерно поведение,ще излезе оттам след 7-8 години. Жалко за убитата жена. Действително в България,няма никакво правосъдие.