Last news in Fakti

7 Юни, 2019 13:29 1 546 1

Мним свещеник измъкна пари от кмета на Вършец

  • свещеник-
  • кмет-
  • вършец

Измамникът е арестуван

Измамник се представи зa свещеник и преметна кмета на Вършец Иван Лазаров, съобщиха от полицията.

Случката е станала в четвъртък. Непознат мъж позвънил на мобилния телефон на градоначалника и се представил за отец Герман от Рилския манастир. Той помолил Лазаров да му даде пари, за да се прибере в светата обител.

В 16.25 часа пред сградата на общината паркирал таксиметров автомобил, от който слязъл млад мъж. Той бил облечен в светлосив анцуг, сиви маратонки и синьо яке, с качулка на главата, носел и тъмносив куфар.

Мъжът влязъл във фоайето на сградата, насочил се към охраната, на която обяснил, че има уговорка с кмета. Служителят му предоставил възможност да разговаря с него по телефона.

След около 5 минути Лазаров слязъл във фоайето, срещнал се с гостенина и му дал 50 лева, като си мислел, че помага на изпаднал в беда божи човек.

Непосредствено пред общината обаче служители на полицията във Вършец задържали мнимия духовник и го привели в сградата на районното управление.

На таксиметровия автомобил, спрял непосредствено срещу сградата на общината, също е извършена проверка и шофьорът е арестуван.

Установена е самоличността на мъжа, заблудил кмета и взел от него парична сума. Това е 36-годишен жител на Бобов дол. При проведената беседа с него, той признал за извършената измама, както и че това не е първото му такова провинение.

Работа по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Булгар

    9 1 Отговор
    Крадец да вземе от крадец боли много))