Last news in Fakti

9 Юни, 2019 17:08 3 909 6

Фалшива булка обра кандидат жених

  • жених-
  • измама

Булката менте ще трябва и да възстанови 9211 лева на мъжа от Полша

Фалшива булка обра кандидат жених - 1
Снимката е илюстративна

Новопазарският районен съд осъди жена, успяла да измъкне повече от 9000 лева от кандидат жених. Тя комуникирала по телефон и интернет с мъж от Полша в продължение на 5 години, като през това време той многократно ѝ изпращал пари.

В разговорите тя го увещавала, че ще заживее при него и ще сключи брак с него в Ирландия. Така през няколко месеца мъжът правел парични преводи, които според документите по делото са 9211,96 лв., представляващи левовата равностойност на 4710 евро.

Магистратите преценили, че за 5-годишния период "жената е възбудила и поддържала заблуждение с цел имотна облага“ и затова я осъдили на година и четири месеца затвор с отложено изпълнение на наказанието за три години. Освен това в полза на държавата се отнемат лаптопа и мобилните ѝ телефони. Жената трябва да плати и 2847 лева деловодни разходи.

Булката менте ще трябва и да възстанови 9211 лева на мъжа от Полша, който се разминал с това да мине под венчилото с нея. Също така ще му плати и 1600 лева направени от негова страна разноски по делото.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Шуменския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    25 2 Отговор
    Евала булче... Така се прави брутен вътрешен продукт без добавена стойност...
  • 2 РОМантика

    29 2 Отговор
    Циганка да върне пари, да ве да ;)

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нищо чудно

    21 1 Отговор
    Това е сериозен бизнес в цяла североизточна България, но всички си затварят очите - защото влизат пари в икономиката. Що къщи се вдигнаха за последните десетина години благодарение на "ало-ало" бизнеса.
  • 6 ЧетаСи

    5 0 Отговор
    Опитах се да прочета статията и да си представа как баба ми бии ми я прочела: Будала от чужбина праща пари в България, пък българския съд изземва на български гражданин лаптоп ... пита се кой защитава българския съд ... ами будалите от чужбина. Щом доброволно си е дал парите, как ще я съдят, че той в замяна очаквал интимност. Защо не го съдят, че я склонявал към проституция с тези пари. Ако беше друга държава ... делоти щеше да е заведено към него, а не към жената !