Last news in Fakti

9 Юни, 2019 17:42 7 605 11

Управител на бензиностанция задигна 30 бона от оборота

  • бензиностанция-
  • кражба

Оказало се, че сумите така и не били предадени на инкасо-фирмата, която три пъти в седмицата трябвало да превозва „кеша”

Управител на бензиностанция е задигнал 29 063 лева и две стотинки от оборота. Престъплението било извършено в обект в Кърджали, пише 24rodopi.com.

Районните магистрати признаха за виновен мъж от Пазарджик като извършител на деянието.

Бивш управител и подчинените му влязоха в Следствието заради изчезването на двудневния оборот на бензиностанция в Кърджали. Засечената липса е в размер на 29 063 лева и две стотинки. Това е общата сума на оборотите в два последователни дни от обекта, търгуващ с горива.

Оказало се, че сумите така и не били предадени на инкасо-фирмата, която три пъти в седмицата трябвало да превозва „кеша”. Липсата пък се установила в края на отчетния месец. Като основен заподозрян за присвояването на средствата бил тогавашният управител на бензиностанцията. Оборотът се поставял в плик от касиерите с дата за съответния ден.

Пликовете се съхранявали в каса, за която ключ имал единствено управителят. Парите напускали обекта три пъти в седмицата, когато идвал специализираният автомобил на охранителната компания.

При първоначалното разследване като обвиняем бил привлечен заемащият длъжността управител. По-късно обаче от прокуратурата прекратяват разследването поради липса на достатъчни доказателства. Постановлението обаче бе обжалвано от дружеството, стопанисващо обекта.

Съдът в Кърджали отмени постановлението на Прокуратурата за спиране на досъдебното производство. Делото бе върнато за извършване на допълнителни действия по разследването, включващи разпити на служители и очни ставки с бившия вече управител.

Според магистратите, по делото са събрани достатъчно доказателства, които след прецизиране биха били достатъчни за предявяване на обвинение.

Близо три години след деянието, съдът призна за виновен тогавашния управител на обекта. Той получи присъда „лишаване от свобода” от година и 6 месеца. Наказанието обаче бе отложено с изпитателен срок от 3 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    21 6 Отговор
    Ганьо си е Ганьо.Със сигурност като управител е взимал прилична заплата но с гласуваното доверие вместо да е лоялен той се на.рал.Дано иде в пандиза да му разцъфти трендафила...

    Коментиран от #10

  • 2 незнайко

    37 1 Отговор
    Кражба преди 3 години, защо я пишете тази статия ? Това, че нашите магистрати са олигофрени всички го знаем .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Краси

    15 1 Отговор
    Нищо не казват за това дали е възстановил парите?
  • 5 Дедо1

    15 6 Отговор
    Така е защото наште чорбаджии не плащат и тоя пич е взел нещата в свой ръце--евала
  • 6 успех на бившия управител

    2 1 Отговор
    дано и други да изпържи,и топо здраво!
  • 7 За франчайз

    4 3 Отговор
    Да сте чули? Човекът е прекратил договорът си със собствениците, едностранно и си е взел парите които им е дал!
  • 8 Гошо

    9 3 Отговор
    Браво, да крадеш от крадци не е престъпление
  • 9 Пръч

    5 0 Отговор
    На чиляка явно му е дошло до гуша щом е закръглил откраднатото на 2 стотинки...
  • 10 Това е да си тъп

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Това е":

    Всъщност точно ти си ганьо, защото си много загрижен за наглите монополисти които ограбват народа, а пък в случая даже дружеството е в Кърджали, значи си фесове. Та при теб съчетанието е неочаквано лоша комбинация. Именно Ганьо е такъв - винаги говори против каквото и да е, пуши, пие и е либерален. Объркал си се какво представлява Ганьо, вече ще знаеш, че именно ти си такъв.
    А и да те уведомя защото толко ти е акъла и не разбираш какво пише относно присъдата - наказанието е отложено с изпитателен срок. Не знаеш какво е това очевидно щом се надяваш да идел в "пандиза" - това значи условна присъда. Човека си харчи паричките сега на спокойствие, а ти ганьо, завиждаш и злобееш в коментарите и си броиш стотинките.

    Коментиран от #11

  • 11 Това е

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Това е да си тъп":

    Малко грешно разсъждаваш.Не си броя стотинките,а имам сервиз и магазин за гуми и давам работа на 5-тима души.Работим заедно от 2004-та година и благодорение на взаимното доверие изградено с общи усилия сме успявали да се справим и в трудни моменти като през 2009-та дори бях пред фалит но хората ми влезнаха в положението и сами предложиха да намаля от заплатите им само и само да не затворим.Ако ме лъжеха и крадяха никога нямаше да успея да просъществувам в бизнес който вече е в ръцете на крупни играчи.Благодаря на Бог,че нямам общо с хора имащи твоето елементарно мислене и действията и бездействията произлизащи от него.