Last news in Fakti

5 Юли, 2019 21:03 5 151 24

48 години затвор за гардовете, убили клошар в мол

  • нягол петров-
  • гардове-
  • клошар-
  • мол

 Тримата трябва да платят и обезщетения от по 50 000 лева на брата на жертвата

48 години затвор за гардовете, убили клошар в мол - 1

Тримата гардове, които преди 4 години пребиха до смърт 52-годишния клошар Нягол Петров във варненския Гранд мол, ще лежат общо 48 години зад решетките. Върховният касационен съд потвърди изцяло наложените присъди от Апелативния съд във Варна и отхвърли жалбите на подсъдимите, съобщи правният сайт lex.bg.

29-годишният Ангел Николов от Кърджали ще лежи 17 години в затвора, наказанието за 26-годишния Красимир Димитров от Ямбол е 16 години, а 23-годишният варненец Цветан Маринов получи 15 години зад решетките. Тримата трябва да платят и обезщетения от по 50 000 лева на брата на жертвата.

Делото бе връщано веднъж на Окръжния съд във Варна, а при новото разглеждане магистратите приеха поисканото съкратено съдебно следствие, при което подсъдимите признават фактите в обвинителния акт и получават по-леко наказание. Така, миналата година новият състав на Окръжния съд във Варна намали присъдата на Ангел Николов до 11 години и 4 месеца лишаване от свобода, а Димитров и Маринов бяха осъдени на по 10 години затвор.

След това обаче апелативните съдии постановиха, че Окръжният съд не е имал право да приложи съкратеното следствие, тъй като е гледал делото за втори път, а идеята на процедурата е бързо правосъдие и тя е допустима само в началото на процеса след внасяне на обвинението в съда.

Процесът стигна и до ВКС, като върховните съдии Татяна Кънчева, Жанина Начева и Петя Шишкова са споделили всички изводи на апелативния съд за ролята на подсъдимите в убийството на Нягол Петров и размера на наказанията им. От решението им става ясно, че охранителите са се гаврили с жертвата си, а действията им са записани и от камери.

Според магистратите, действията на тримата охранители "разкриват както проявената агресия, така и изпитваното от подсъдимите удоволствие" от страданията на 52-годишния мъж.

Жестокото убийство бе извършено на 14 март 2015 г. Около 11 часа двама от гардовете на мола - Ангел Николов и Красимир Димитров, получили сигнал от човек от охранителната фирма "Джи Ем секюрити" за клошар, който проси пари от посетителите. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център.

Преди това 52-годишният Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център. До залата за видеонаблюдение, където нямат достъп клиенти на търговския център, охранителите започнали да бият жертвата, гаврили се с него и му отправяли сексуални предложения.

Побоят над варненеца, който страдал от шизофрения, но не бил агресивен, продължил 15 минути, като някои от гаврите подсъдимият Ангел Николов снимал с мобилния си телефон. При всеки от неколкократните опити на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци продължавал със значителна сила и агресия по цялото тяло.

След като са му нанесли жесток побой, охранителите пуснали Нягол да си върви. Около 12,26 ч. по запис на охранителните камери пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран.

В 12,50 часа жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на пребития мъж.

Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването на бруталното убийство, преброила около 57 удара по тялото на убития. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на тримата охранители установила, че са лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Всичко

    30 35 Отговор
    Много хубаво онези са наказани до някъде. Но къде е бил брата на този клетник преди да го убият. Защо не му е помогнал, а го е оставил на улицата. А сега ще си живее живота с парите му.

    Коментиран от #5

  • 3 ПИТАМ ВИ

    79 3 Отговор
    Малко им е на тези! След някоя година ще им редуцират наказанието и пак ще дерибействат, защото им е в кръвта и болните мозъци.Силен е този, който помага на слабите, а тия са...кажете вие!
  • 4 asd

    54 4 Отговор
    малко им е бих казал затова в щатите може би биха дали двойни присъди или доживотен без правно на замяна тука даже искат по съкратеното да им дадат по 7-8 години ужас
  • 5 икем

    43 3 Отговор

    До коментар #2 от "Всичко":

    Знам историята. Нягол се е грижел за майка им и много е обичал всяка сутрин, след като направи закуска и закусят с майка си, да ходи на разходка във и около мола, за да изпие едно кафенце. Било му е като рутинна всяка сутрин. Никога не е пречил или досаждал на някого! Във фаталната сутрин просто е бил облечен неподходящо и е попаднал на тези нечовеци. Абсолютено ненужна и непредизвикана с нищо агресия към него. Тъжно!

    Коментиран от #6, #14

  • 6 Нягол

    20 6 Отговор

    До коментар #5 от "икем":

    Какво ще рече облечен неподходящо?

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Vlado grahovski

    3 1 Отговор
    Hahahaha oooooo malko sa I'm dali ....Sega da vidim mola deto sarabotili dali 6te im isprati pari vzatvora.hahahaha.6e ima laskat kilii za po kutia zigari..da vidim sega kakvi maje sa.hahaha
  • 8 Пешо

    23 6 Отговор
    А защо цеганите с по 10 дела като убият някой лежат по две години а тез щот са българи 48?
  • 9 Отговарям

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нягол":

    Накратко - ако някой мутроолигофрен е решил да се погаври за удоволствие и да те направи на боксова круша, с каквото и да си облечен, па и гол да си, все си обречен.
  • 10 стефчо

    30 3 Отговор
    Смъртната присъда е най-лекия изход. Такава пеисъда трябва да няма никъде. Истината е трудов лагер и бачкане до смърт,от това по-лошо не се сещам! Нека затворниците мечтаят за смърт,това е наказнаие!
  • 11 икем

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Нягол":

    Добър въпрос! Явно "неподходящо" за простотията българска. Доколкото знам, никога не е просил пари или притеснявал някого по какъвто и да е начин въпреки заболяването си.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Кочо

    20 1 Отговор

    До коментар #5 от "икем":

    Доколкото помня не е просил пари. Просто като болен човек не е бил облечен добре. И наистина имаше нещо, че се е грижил за болната си майка! Да почива в мир! А тия - да изгният в Ада! Анаболни зомбирани селтаци!
  • 15 Тото

    5 10 Отговор
    Ако бяха ци.гани можеха и с условна да се измъкнат, но са имали нещастието да се родят българи. Не че ги оправдавам де, просто си размишлявам.

    Коментиран от #23

  • 16 Клошарите са

    4 4 Отговор
    Хора също. Те заслужават да бъдат в МОЛ както всички останали. Дори да е дрипав скъсан и да е вътре в мола между хора които имат и носят дрехи по 100 , 200лв от мама и тати. Бездомник в мол е хит. Сега е модерно така.

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    14 1 Отговор
    Учил съм Нягол в СПТУ по ИС "Никола Фичев" Варна от1978 г.до 1981г. !!Беше бедно, кротко и тихо момче!Може да е странен но не е шизофреник!! Тези трите страхливи мърши защо не се опитаха да бият някой друг, ами него дето на мравката път правеше!!!Направо в тия в Разделна първа бригада вадачи на тухли, да вадят тухли цял ден и като не си изпълнят нормата няма два работни дни да се смятат за три лежани и вечер старите пандизчии да ги ползват за удоволствия!
  • 18 До Цацата и парламента

    10 0 Отговор
    Комплексирани мутри, бият само на групи и по слабите, що не дойдат у залата да се бият тия лишей:-) Лошото е че са супер малки присъдите, а на Иванчева която уж взела подкуп 20години, господа съдий вие ненормални ли сте попринцип или сте такива по природа?

    Коментиран от #22

  • 19 Кандидат клошар

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Клошарите са":

    Що се подиграваш с клошарите? Измежду тях има много умни и интелигентни хора, които за зла участ са загубили я семейство,я работа, я дом. Всеки човек е различен и никой не знае какво ще му донесе утрешния ден. Може да се случи и на вас!
  • 20 Коmapak

    0 2 Отговор
    За да коментирате каквото и да било ви е нужна ЦЯЛАТА информация. Иначе казано се опитвате да градите собствена теза по темата. Вижте ме кой съм ROFL
  • 21 Гледач

    2 0 Отговор
    Осъди ли са ги защото са българи.Ако бяха цигани нямаше да лежът в затвора. Само с глоба ЩЯХА да минат.Която нямаше да платят
  • 22 Гледач

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "До Цацата и парламента":

    Ако тоя биячите бяха цигани ЩЯХА с глоба да минат или до 3 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА убийство.Това е дискриминация спрямо Българите
  • 23 Гледач

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тото":

    Прав си и аз мисля ТЕКА. Това е дискриминация спрямо Българите.Циганин убил едно момче за една цигара му дадоха 3 ГОДИНИ ЗАТВОР. Но на българите доста повече
  • 24 Me fuck

    0 0 Отговор
    Jalko e