Last news in Fakti

28 Септември, 2012 16:12 1 054 1

Внукът, убил баба си, остава в ареста

  • внук-
  • баба-
  • убийство-
  • арест

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража за  21 - годишния Тодор Тотев, който уби баба си Цветка Тотева от Манолско Конаре. 
         
   Пенсионерката беше открита мъртва в сряда следобед в стопанска постройка в двора на къщата си. Тя е издъхнала вследствие на многобройни удари с нож.
В момента на извършване на престъплението Тодор е бил надрусан с наркотици. Употребил е и известно количество алкохол.


Тотев е обвинен в това, че на 26.09.2012 г. в с. Манолско конаре умишлено е умъртвил баба си Цветка Т., като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, което е престъпление по чл. 116 ал.1 т. 6 от Наказателния кодекс.
           Срещу Тодор Тотев е повдигнато обвинение и по чл. 354 а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс за държане на наркотично вещество – 1 г. амфетамин.
          
Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Тодор Тотев  е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъплениe, както и да се укрие.
         
   Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    1 0 Отговор
    Мястото на такива хора е именно в затвора. Нямат работа сред останалото население. Това са хора с болно съзнание (като не говоря само за употребата на опиати, а за това, че нямат контрол над себе си по никакъв начин и са заплаха за всички околни).