1 Ноември, 2012 12:59 1 126 2

Закриха профил заради религиозна омраза

  • профил-
  • религиозна омраза-
  • закрит-
  • задържан-
  • бургазлия

Закрити са профил и страница в социална мрежа, подбуждали към расова и религиозна омраза. Антимафиоти от ГДБОП задържаха 24-годишен бургазлия, създал и администрирал профила „Armacedone Penkov” и страницата „Life.for.Roma”

Съвместна операция провели вчера спецполицаи от сектор „Компютърни престъпления” от централата на ГДБОП в София и колегите им от регионалното звено в Бургас. Документирана и пресечена е престъпна дейност на интернет потребител, който активно подбуждал в една от социалните мрежи към расова и религиозна омраза.


Десетки сигнали за наличието на профил и страница в социалната мрежа, където потребител качвал снимки със сцени на открито опетняване на българското знаме, са получени в ГДБОП чрез платформата www.cybercrime.bg.
След разследване по сигнала антимафиотите установили 28-годишния М.С., жител на Бургас. Изяснено e, че преди по-малко от две седмици той създал и администрирал профила „Armacedone Penkov” и страницата „Life.for.Roma”. Там публикувал обидни коментари и фабрикувани лично от него колажи, изобразяващи сцени на открито потъпкване на българските национални символи.
М.С. направил пълни самопризнания за осъществяваната от него престъпна дейност. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 108, ал.2 и чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс. М.С е задържан за срок до 24 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и прокуратурата да разгледа удължаване на мярката му за задържане.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 горския

    2 1 Отговор
    нека радвам се
  • 2 БРАВО!

    1 0 Отговор
    БРАВО!!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!