Last news in Fakti

16 Декември, 2020 10:35 3 866 28

Адв. Марковски с важни уточнения за жената, опитала да ограби магазин

  • хипермаркет-
  • жена-
  • опит за обир-
  • адв. марин марковски

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата

Адв. Марковски с важни уточнения за жената, опитала да ограби магазин - 1
Адв. Марин Марковски, кадър: БНТ

В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота. Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остане в ареста.

"Тук имаме класически грабеж с употребено заплашване. Като искам до подчертая един детайл, че е била с пистолет - не отговаря на истината. Пистолетът е бил газов, тоест той не може да причини смърт, освен това има знание, че пистолетът е бил и развален", обясни в "Денят започва" по БНТ адвокат Марин Марковски.

Той отбеляза, че има много голяма разлика, когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.

"Разсъждението, че тази жена е направила това нещо за отмъщение или от мизерия, или от предизвикателство, защото е останала без работа, това трябва да бъде установено", каза адвокатът.

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата.

"Това измъчено момиче е бакалавър, тоест има образование. Поставя се въпросът за нейната психическа годност, така мимоходом. Категорично считам, че тя е психически абсолютно здрава. По-скоро считам, че тя е отишла да вземе пари", коментира още адвокатът.

''Жената я грози наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. В случая става въпрос за престъпление, което е мъчително. Жертвата на грабежа е уплашена, обидена, взели са ѝ пари. Законът отчита това нещо'', отбеляза Марковски.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    46 4 Отговор
    а убииците на пътя с условни.....

    Коментиран от #5

  • 2 Адвоката

    15 14 Отговор
    Тоя публипния изпълнител преквалифициарал се на адвокат по наказателни дела. И кой го е излъгал, че газовия пистолет не може да причини смърт?

    Коментиран от #6, #7

  • 3 честен ционист

    20 1 Отговор
    Марковски не вижда по-далеч от носа си. "Грабежът" е символичен, обраният супермаркет символизира задаващия се глад. Тка като гръмна КТБ, предишния месец една жена се опита да обере клон със сникерс в ръка.
  • 4 Баба

    27 5 Отговор
    Горкото момиче ! Изроди !!!

    Коментиран от #27

  • 5 Бачо Киро

    33 3 Отговор

    До коментар #1 от "сила":

    А, де... Няква, докарана до ръба, с пищов менте опитва да вземе пари. 3 до 10 години. Камара народ вече има, които са утрепали хора с автомобили и са с условни.... Резултатът от действията у нас явно няма никакво значение. Поне за някои.
  • 6 Бачо Киро

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Адвоката":

    Никой не го е излъгал, обикновена статистика. Теоретично е възможно, но с много ако.... След "атентата" на Доган бяха писали също по въпроса - за 5 години - 19 изстрела от близко разстояние, само в 1 от случаите е бил нужен лекар дори. Като гледам човекът знае малко повече от теб.

    Коментиран от #8, #10, #12

  • 7 Адвокати на дявола

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Адвоката":

    Имаше един такъв филм навремето. Съвсем уверено защитават престъпници и дали си вярват или всичко е само за пари,те си знаят,и спат спокойно вечер без угризения на съвестта!Газовият пистолет определено може да причини смърт,драги ми адвокате на дявола!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 pbdan

    6 2 Отговор
    Това, че пистолетът е газов и повреден не се вижда на пръв поглед и не може да се използва като смекчаващо вината обстоятелство. А ако беше преправен на боен, а и външно прилича на такъв. Повредата е установена после.
  • 10 Сън сънуваш

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    и още не си се събудил!Не си ли разбрал още,че случая с Доган си беше чиста инсценировка!Тази схема за "поръчване" си беше практическа проба и по-късно беше "изработена" във времето по други случаи на "поръчване".Примери:ББ бил поръчан от Доган,Делян Пеевски бил поръчан от Цветан Василев, даже ЦВ бил организирал некви с автоматични оръжия къде обикаляли София,братята с бащата собственици на ефбет и съдружници с Васил Божков били "заплашвани" от последния.Ха сега се сети за резултатите от всичките тия "заплашвания" кви са крайните резултати и ква е била целта на схемите!
  • 11 Гуня адвокатина

    4 1 Отговор
    Обвиняемата да се моли съдията да бъде снизходителен,щото Марковски ако я защитава,спукана и е работата.
  • 12 Верно ли?

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Цитат от инструкция за боравене с газов пистолет:"При изстрел газовият пистолет произвежда газов облак, който определено разстояние след напускането на цевта е с много висока температура – приблизително 5000 C. Освен активното вещество на заряда, с висока скорост се изстрелват и неизгорели барутни частици, платмасови и метални стружки, които могат да причинят обезобразяване, ослепяване и дори смърт при употреба от близко разстояние"

    Коментиран от #28

  • 13 6555

    8 1 Отговор
    А за охранителя с нож на работното място някой нещо ще каже ли?
  • 14 Бай Курти

    4 2 Отговор
    Така по логиката на адвоката излиза че е невинна. Добре един казус / прибирам се от работа по късни доби и ми изкача някакъв с пистолет и ми прави грабеж .Оплаквам се в полицията и го хващат . Излиза че е газов .И какво следва НЕВИНЕН или ВИНОВЕН.Ако слушаме МАРКОВСИ трябва да се оневини , или най много някоя пробация или обществено порицание. Ами тогава всички да хващаме оръжията ЕДИН ГАЗОВ НА КРЪСТА А БОЙНИЯ В ДЖОБА ЗА РЕЗЕРВА

    Коментиран от #16

  • 15 Фактъ

    8 0 Отговор
    А , за грабежите на опг герб и Боко , колко години се полагат ? Вина носят политиците и най - много управляващата хунта , че хората са на ръба на оцеляването !

    Коментиран от #17

  • 16 6555

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Курти":

    Ти доживотна присъда ли искаш за газов пистолет?
    Тия, които сядат пияни или дрогирани зад волана, са все едно с опасно оръжие в ръка и застрашават живота на множество хора и на пътя, и на тротоара, но никой не ги вкарва в затвора за шофиране в пияно/ дрогирано състояние.
  • 17 Ами тогава

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Фактъ":

    да беше отишла пред министерския и със същия тоя неработещ газов пистолет да преджоби Сачева например!Що напада магазин с работещи в него охрана и касиерки?

    Коментиран от #19, #20

  • 18 кико

    2 0 Отговор
    Тоя ненаситнк , пак ли са му малко парите , че да си ги изкарва от медиите ???!!! Не ме интересуват тъпите му брътвежи , а предполагам , че и голяма част от читателите !!! Ако някой му насочи пистолет , дори и газов , цяла София ще се осмърди от него !!!
  • 19 Тъй де!

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ами тогава":

    В джобовете и портфейла й определено ще намери повече пари отколкото в касата на касиерката в супермаркета.
  • 20 6555

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ами тогава":

    Щото са я тормозили на работното място.

    Коментиран от #23

  • 21 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Той отбеляза, че има много голяма разлика, когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.
    А защо адвоката не коментира отсреща човека в подобна ситуация вижда ли разликата в пистолета и как изобщо реагира жертвата срещу подобно нападение?

    Коментиран от #24

  • 22 кочо

    2 1 Отговор
    газовият пистолет причинява смърт до 3м.гозовото оръжие трябва да се забрани за продажба.притежаванито но О.О-Е ОТ БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПИШЕ ВЪВ КОНСТИТУЦИЯТА.СЕГА ПРИ ТОЗИ ПОЛИЦЕИИСКИ ПРАВИЛНИК Е ПРОСТО ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИТЕ.
  • 23 БАЙ Курти

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "6555":

    Ти как разбра че са е тормозили или тя казва това а другите останали .Или не и се работи , щом са и намалили заплатата.

    Коментиран от #26

  • 24 Тъй де!

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Просветен илюминат":

    "Великият адвокат" се е огелпил в оправдания.Хем можело да бъде пластмасов,хем бил газов ама развален?Накрая да не се окаже,че газовият пистолет си е функционирал и жената от невежество не го е заредила,което няма как да е оправдателно?!А тухлата по главата на охранителя как ще коментира,да не е била реквизит от театъра направена стиропор?
  • 25 Между другото

    2 0 Отговор
    За всички разбирачи,от няколко години газовите пистолети са под регистрационен режим.
  • 26 6555

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "БАЙ Курти":

    Ти как разбра, че случката няма предистория?
  • 27 ГЕРБ=БСП

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Баба":

    Да наистина горкото момиче, но и горкия охранител, който са ударили с тухла по главата. И горката обрана касиерка, която не знае, че пистолета срещу нея е газов и не работи. Прави ли ви впечатление, че никой не ходи да обира чекмеджетата на богаташи като Борисов, Доган, Пеевски, Нинова, Гешев, депутати, кметове ... Никой не смее да обира чекмеджетата на Доган, защото ги пази НСО. Обират само обикновени хора и пенсионери, които си нямат охрана от НСО/УБО/ и си нямат лична милиционерски патрулка, която да им охранява "сарая".
  • 28 Ха ха хааа

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли?":

    Ти знаеш ли какво са 5000 градуса бе. Могат да бъдат постигнати единствено в лабораторни условия , и то не къде да е. Ако такава температура се получава при изстрел , след 3ти патрон няма да има цев. Ще ти изкапе желязото по краката