Last news in Fakti

11 Април, 2013 10:50 2 919 3

Арестуваха кмета на Исперих за опит за убийство

  • кмет-
  • опит за убийство

Кметът на Исперих Бейсим Басри Шукри е арестуван по обвинение за опит за убийство и противозаконно възпрепятстване на органи на властта да изпълнят задълженията си, съобщи за Факти.бг говорителят на Окръжна прокуратура – Разград Милена Пенчикова.

Кметът е в предварителния арест, а днес в 15 часа съдът ще разгледа мярката за неотклонение, поискана от обвинението.

В края на февруари в резерват „Воден” трима служители на горското стопанство засекли бракониер, качен на дърво, откъдето наблюдавал заложен капан за дивеч. Нарушителят не се подчинил на призивите не лесничеите и стрелял по тях с автомат „Калашников”. След изстрела бракониерът започнал да слиза от платформата и паднал, при което си наранил главата. Стражарите започнали да се приближават към нарушителя, който отново стрелял към ловните надзиратели и избягал.

От прокуратурата уточняват, че "в хода на разследването, на мястото на произшествието са открити: оптика за огнестрелно оръжие, 4 гилзи и камуфлажна шапка – маска, както и биологичен материал (косми). Открити са и трасологични следи. Единият от горските стражари е посочил като извършител на деянието кмета на Община Исперих, когото познавал. Пред разследващите органи обаче се е явил свидетел, който твърдял, че шофьорът на общината - Шенол Хълми е взел ловното оръжие на Бейсим Басри и е бил на местопроизшествието, във време съответстващо на извършеното престъпление. Още три лица, близки и подчинени на общинския кмет са свидетелствали, че извършител на престъплението е Хълми, поради което на последния е било повдигнато обвинение за опит за убийство.

По делото са назначени балистични, трасологични, съдебно-медицинска и ДНК експертизи. Изискани са справки от мобилните оператори.

От анализа на събраните по делото доказателства е установено, че извършител на престъплението не е Шенол Хълми, а кмета на Община Исперих – Бейсим Басри.

От ДНК – експертизата е установено, че откритият по шапката биологичен материал е на Бейсим Басри. Медицинската експертиза сочи, че Бейсим Басри има нараняване в областта на главата, точно съответстващо на описаното от горския стражар и увреждането отговаря да е получено при падане от чакалото. От разпити на двама свидетели и от анализ на разпечатките от телефонните разговори на кмета се установява, че той е бил облечен с маскировъчни дрехи, носел е ловно оръжие и се е намирал в района на местопроизшествието.

По отношение на обвиняемия Бейсим Басри е постановено задържане до 72 – часа, от прокурор.

 

Бейсим Басри Шукри е роден на 17 септември 1967 г. Той е двукратен републикански шампион по борба, възпитаник на разградското спортно училище.

Учи и в Техникума по ветеринарна медицина в Добрич, а по-късно и във ВСУ "Черноризец Храбър", откъдето има две бакалавърски степени - по международни отношения и публична администрация. Магистър е по публична и териториална администрация от същия ВУЗ.

Занимавал се е с частен бизнес, собственик е на хотел "Замъка" край село Малък Поровец.

През 2011 г. спечели изборите за кмет на Исперих като кандидат на ДПС още на първия тур.

Това е неговият първи мандат като кмет, преди това беше председател на Общинския съвет, бил е и зам.-кмет на Исперих.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ух бат котьооо

    0 0 Отговор
    Към затвора м...лче, взимай вазелин и олио за шарлан борби...
  • 2 Шефкет

    0 0 Отговор
    Това е истинското лице на болшинството т.нар. "политици".
    В кауша!
  • 3 Gost

    0 0 Отговор
    Такива са хората, които ни управляват. Интересно ми е какви ще бъдат последствията и най-вече наказанието. Защото правосъдната система е доказала своята неправосъдност. Например какви са последствията за бившия Сливенски кмет - Йордан Лечков. Почти два мандата краде, построи цял хотел с пари от общината и накрая май нищо не му се случи, че може и обезщетение да получи.