Last news in Fakti

26 Януари, 2022 14:17 1 500 3

Хванаха българин, превозвал 8 нелегални мигранти

  • българин-
  • нелегални мигранти-
  • каналджия

Тирът бил проверен на румънско-унгарската граница

Хванаха българин, превозвал 8 нелегални мигранти - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Осем мигранти от Афганистан бяха открити днес сутринта в ТИР, управляван от български гражданин, който пристигнал за проверка на границата между Румъния и Унгария, съобщава БТА. Камионът, проверен на ГКПП Вършанд, превозвал пластмаси за компания в Германия.

При детайлна проверка на превозното средство в товарната част на камиона били открити осем чуждестранни граждани. Лицата са били откарани в полицейско управление за по-нататъшна проверка, която установила, че става дума за граждани на Афганистан, подали молби за убежище в Румъния, съобщава граничната полиция в Арад.

Афганистанците може да бъдат разследвани за опит за нелегално преминаване на държавна граница, а шофьорът - за трафик на мигранти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инспектор 13

    10 1 Отговор
    Турски тираджия с български паспорт.
  • 2 Любопитко

    5 0 Отговор
    А ЛЕГАЛНИ "мигранти" има ли? Още - от години не попадам на новина от рода на "Индивиди, пресекли незаконно българската граница, бяха върнати на харизалата ни ги братска и приятелска Турция". Защо? Само защото сме територия, протекторат, генералгубернаторстео, но не и държава?
  • 3 От Афганистан?

    3 0 Отговор
    Ма тия нали 100%ово си "губят" тескерета?Как тогава е установен този "факт"???