Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 06:56 1 902 1

Крадат лични данни с фалшиви мейли от Енерго Про

  • енерго про-
  • мейли-
  • кражба-
  • лични данни

Съобщенията са за "грешка" в начислените дължими суми във фактурите

Крадат лични данни с фалшиви мейли от Енерго Про - 1
Снимка: БГНЕС

В електроразпределителното дружество ЕНЕРГО-ПРО са постъпили клиентски сигнали за получени фалшиви имейли, които съобщават за грешка в начислените дължими суми във фактурите за ток и приканват да се поиска възстановяването им, съобщиха от компанията.

В имейлите са посочени недостоверни имейл адреси и телефон за контакт. Също така се иска споделянето на лична информация, като това е придружено със зловреден линк, заблуждаващ за възстановяване на сумите.

Тази фишинг атака е насочена към потребители на електронна поща в цялата страна и не се ограничава само до клиентите на ЕНЕРГО-ПРО, подчертават от компанията.

И призовават при съмнения за достоверност, хората да се свържат с официалните контакти в интернет страницата им.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Войникът 🇧🇬

    0 0 Отговор
    Има "Ел.пощи"ползвани от хората ,които от известно време пропускат определено голямо количество "Спам и Фишинг" ,без да се прави усилие от Моделатори да бъдат защитени! Аз лично се опитах да информирам въпросна поща за това,но уви така си остана и моделатоеът нямаше интерес да защити системата,може би поради причини ,които се сещаме сами🙂Няма да визирам имената на Ел.пощи,защото те са ясни на ползвателите! Следователно е мнение от мен,че тези пощи са потенциално опасни за употреба от клиентите,тъй като могат да получат измамни имейли от уж битови сметки на потребители които получават Ел.фактури за битовите си сметки по Ел. път! Лично Аз се принудих да сменя въпросната "Поща" и да спра да я ползвам,както съветвам и Вие да направите! Бъдете здрави!